Ovenschotel met krieltjes, witloof en scampi's
Ovenschotel met krieltjes, witloof en scampi's

Ovenschotel met krieltjes, witloof en scampi's

50 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 448 kcal
Vet 18 g
Verzadigd vet 9.4 g
Koolhydraat 37.8 g
Suiker 8.2 g
Vezel 8.6 g
Eiwit 29.8 g
Zout 1.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de scampi's ontdooien en dep droog.

  3. Snij het wit van de preien in dunne ringen.

  4. Verwijder de harde kern van het witloof en snij in stukken.

  5. Wrijf de ongeschilde minikrieltjes goed schoon onder koud water en snij in de lengte in 2.

  6. Snij de citroen in 2. Rasp de citroenschil (zonder het wit) van de ene helft en snij de andere citroenhelft in partjes.

  7. Snipper de peterselie fijn.

  8. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  9. Bereiding:
  10. Verdeel de krieltjes over een ruime ovenschaal, meng er de olijfolie onder en kruid met peper en zout. Zet 30 min. in de oven.

  11. Smelt intussen 1 eetl. boter in een kookpot en stoof de prei en het witloof 4 min. Kruid met de helft van het kerriepoeder, peper en zout.

  12. Meng de rest van het kerriepoeder met de room en 3/4 van de peterselie.

  13. Verdeel de laatste 10 min. de groenten en de scampi's over de krieltjes. Overgiet met de kerrieroom, rasp er de parmezaan over en bestrooi met de citroenzeste. Zet de laatste 2 min. de grill aan.

  14. Afwerking:
  15. Bestrooi met de rest van de peterselie en serveer met de citroenpartjes.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de scampi's ontdooien en dep droog.

  3. Snij het wit van de preien in dunne ringen.

  4. Verwijder de harde kern van het witloof en snij in stukken.

  5. Wrijf de ongeschilde minikrieltjes goed schoon onder koud water en snij in de lengte in 2.

  6. Snij de citroen in 2. Rasp de citroenschil (zonder het wit) van de ene helft en snij de andere citroenhelft in partjes.

  7. Snipper de peterselie fijn.

  8. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  9. Bereiding:
  10. Verdeel de krieltjes over een ruime ovenschaal, meng er de olijfolie onder en kruid met peper en zout. Zet 30 min. in de oven.

  11. Smelt intussen 1 eetl. boter in een kookpot en stoof de prei en het witloof 4 min. Kruid met de helft van het kerriepoeder, peper en zout.

  12. Meng de rest van het kerriepoeder met de room en 3/4 van de peterselie.

  13. Verdeel de laatste 10 min. de groenten en de scampi's over de krieltjes. Overgiet met de kerrieroom, rasp er de parmezaan over en bestrooi met de citroenzeste. Zet de laatste 2 min. de grill aan.

  14. Afwerking:
  15. Bestrooi met de rest van de peterselie en serveer met de citroenpartjes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 448 kcal
Vet 18 g
Verzadigd vet 9.4 g
Koolhydraat 37.8 g
Suiker 8.2 g
Vezel 8.6 g
Eiwit 29.8 g
Zout 1.6 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Troubadour Magma Amberkleurige tripel IPA Wijn Gardian 'Grande Réserve' Chardonnay-Sauvignon-Vermentino I.G.P. Coteaux de Béziers

Bekijk het recept digitaal