- Bewaar

- Bewaar
Ovenschotel met krieltjes, witloof en scampi's
Onze drankensuggesties
Bier Troubadour Magma Amberkleurige tripel IPA Wijn Gardian 'Grande Réserve' Chardonnay-Sauvignon-Vermentino I.G.P. Coteaux de Béziers
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Laat de scampi's ontdooien en dep droog.
-
Snij het wit van de preien in dunne ringen.
-
Verwijder de harde kern van het witloof en snij in stukken.
-
Wrijf de ongeschilde minikrieltjes goed schoon onder koud water en snij in de lengte in 2.
-
Snij de citroen in 2. Rasp de citroenschil (zonder het wit) van de ene helft en snij de andere citroenhelft in partjes.
-
Snipper de peterselie fijn.
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Bereiding:
-
Verdeel de krieltjes over een ruime ovenschaal, meng er de olijfolie onder en kruid met peper en zout. Zet 30 min. in de oven.
-
Smelt intussen 1 eetl. boter in een kookpot en stoof de prei en het witloof 4 min. Kruid met de helft van het kerriepoeder, peper en zout.
-
Meng de rest van het kerriepoeder met de room en 3/4 van de peterselie.
-
Verdeel de laatste 10 min. de groenten en de scampi's over de krieltjes. Overgiet met de kerrieroom, rasp er de parmezaan over en bestrooi met de citroenzeste. Zet de laatste 2 min. de grill aan.
-
Afwerking:
-
Bestrooi met de rest van de peterselie en serveer met de citroenpartjes.
Onze drankensuggesties
Bier Troubadour Magma Amberkleurige tripel IPA Wijn Gardian 'Grande Réserve' Chardonnay-Sauvignon-Vermentino I.G.P. Coteaux de Béziers
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Laat de scampi's ontdooien en dep droog.
-
Snij het wit van de preien in dunne ringen.
-
Verwijder de harde kern van het witloof en snij in stukken.
-
Wrijf de ongeschilde minikrieltjes goed schoon onder koud water en snij in de lengte in 2.
-
Snij de citroen in 2. Rasp de citroenschil (zonder het wit) van de ene helft en snij de andere citroenhelft in partjes.
-
Snipper de peterselie fijn.
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Bereiding:
-
Verdeel de krieltjes over een ruime ovenschaal, meng er de olijfolie onder en kruid met peper en zout. Zet 30 min. in de oven.
-
Smelt intussen 1 eetl. boter in een kookpot en stoof de prei en het witloof 4 min. Kruid met de helft van het kerriepoeder, peper en zout.
-
Meng de rest van het kerriepoeder met de room en 3/4 van de peterselie.
-
Verdeel de laatste 10 min. de groenten en de scampi's over de krieltjes. Overgiet met de kerrieroom, rasp er de parmezaan over en bestrooi met de citroenzeste. Zet de laatste 2 min. de grill aan.
-
Afwerking:
-
Bestrooi met de rest van de peterselie en serveer met de citroenpartjes.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Troubadour Magma Amberkleurige tripel IPA Wijn Gardian 'Grande Réserve' Chardonnay-Sauvignon-Vermentino I.G.P. Coteaux de Béziers