Ovenschotel met mini-morteauworst
Ovenschotel met mini-morteauworst

Ovenschotel met mini-morteauworst

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 659 kcal
Vet 44.5 g
Koolhydraat 37.7 g
Eiwit 27 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Bereiding:
  3. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  4. Laat de worsten 30 min. garen in kokend water. Laat uitlekken. Verwijder het vel en snij in schijven van 1/2 cm.

  5. Schil ondertussen de zoete aardappelen en snij in blokjes. Kook 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af, pureer en meng er 1 eetl. boter onder. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout.

  6. Snij de prei in ringen van 1/2 cm en stoof 10 min. beetgaar in 1 eetl. boter. Overgiet met de kippenbouillon en de room. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout en laat nog 5 min. stoven.

  7. Leg schijven morteauworst dakpansgewijs in een ovenschotel. Verdeel er een laagje gestoofde prei en een laagje puree over. Werk verder in laagjes tot alle ingrediënten op zijn. Bestrooi met de geraspte kaas.

  8. Zet 35 min. in de voorverwarmde oven.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Bereiding:
  3. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  4. Laat de worsten 30 min. garen in kokend water. Laat uitlekken. Verwijder het vel en snij in schijven van 1/2 cm.

  5. Schil ondertussen de zoete aardappelen en snij in blokjes. Kook 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af, pureer en meng er 1 eetl. boter onder. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout.

  6. Snij de prei in ringen van 1/2 cm en stoof 10 min. beetgaar in 1 eetl. boter. Overgiet met de kippenbouillon en de room. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout en laat nog 5 min. stoven.

  7. Leg schijven morteauworst dakpansgewijs in een ovenschotel. Verdeel er een laagje gestoofde prei en een laagje puree over. Werk verder in laagjes tot alle ingrediënten op zijn. Bestrooi met de geraspte kaas.

  8. Zet 35 min. in de voorverwarmde oven.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 659 kcal
Vet 44.5 g
Koolhydraat 37.7 g
Eiwit 27 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Postel Tripel Abdijbier Wijn Cuma Cabernet Sauvignon Organic Michel Torino Estate Cafayate Valley - Argentinië

Bekijk het recept digitaal