- Bewaar

- Bewaar
Ovenschotel met schelvis en prei
Onze drankensuggesties
Bier Brugs Witbier Wijn Gewurztraminer 'Tradition' A.O.P. Alsace Cave de Bennwihr
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(10 min.)
-
Snij de preien in de lengte middendoor en snij in stukken van 2 cm.
-
Snij de blauwgeaderde kaas in blokjes.
-
Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Verhit 1 eetl. boter in een kookpot en stoof de stukken prei 10 min. Verdeel ze over een ovenschaal.
-
Smelt 2 eetl. boter in een kookpot en roer er de bloem onder. Laat even drogen. Voeg 4 dl melk toe en laat inkoken tot een lichtgebonden saus. Doe er de kaasblokjes bij en laat smelten. Kruid met nootmuskaat en peper.
-
Schik de stukken vis tussen de prei en overgiet met de kaassaus. Zet 20 min. in de voorverwarmde oven.
-
Kook intussen de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en pureer. Roer er 1 eetl. boter en 1 dl melk onder en kruid met nootmuskaat, peper en zout.
Onze drankensuggesties
Bier Brugs Witbier Wijn Gewurztraminer 'Tradition' A.O.P. Alsace Cave de Bennwihr
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(10 min.)
-
Snij de preien in de lengte middendoor en snij in stukken van 2 cm.
-
Snij de blauwgeaderde kaas in blokjes.
-
Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Verhit 1 eetl. boter in een kookpot en stoof de stukken prei 10 min. Verdeel ze over een ovenschaal.
-
Smelt 2 eetl. boter in een kookpot en roer er de bloem onder. Laat even drogen. Voeg 4 dl melk toe en laat inkoken tot een lichtgebonden saus. Doe er de kaasblokjes bij en laat smelten. Kruid met nootmuskaat en peper.
-
Schik de stukken vis tussen de prei en overgiet met de kaassaus. Zet 20 min. in de voorverwarmde oven.
-
Kook intussen de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en pureer. Roer er 1 eetl. boter en 1 dl melk onder en kruid met nootmuskaat, peper en zout.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Brugs Witbier Wijn Gewurztraminer 'Tradition' A.O.P. Alsace Cave de Bennwihr