Ovenschotel met schelvis en prei
Ovenschotel met schelvis en prei

Ovenschotel met schelvis en prei

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 615 kcal
Vet 27.6 g
Koolhydraat 55.6 g
Eiwit 36.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snij de preien in de lengte middendoor en snij in stukken van 2 cm.

  4. Snij de blauwgeaderde kaas in blokjes.

  5. Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken.

  6. Bereiding:
  7. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  8. Verhit 1 eetl. boter in een kookpot en stoof de stukken prei 10 min. Verdeel ze over een ovenschaal.

  9. Smelt 2 eetl. boter in een kookpot en roer er de bloem onder. Laat even drogen. Voeg 4 dl melk toe en laat inkoken tot een lichtgebonden saus. Doe er de kaasblokjes bij en laat smelten. Kruid met nootmuskaat en peper.

  10. Schik de stukken vis tussen de prei en overgiet met de kaassaus. Zet 20 min. in de voorverwarmde oven.

  11. Kook intussen de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en pureer. Roer er 1 eetl. boter en 1 dl melk onder en kruid met nootmuskaat, peper en zout.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snij de preien in de lengte middendoor en snij in stukken van 2 cm.

  4. Snij de blauwgeaderde kaas in blokjes.

  5. Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken.

  6. Bereiding:
  7. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  8. Verhit 1 eetl. boter in een kookpot en stoof de stukken prei 10 min. Verdeel ze over een ovenschaal.

  9. Smelt 2 eetl. boter in een kookpot en roer er de bloem onder. Laat even drogen. Voeg 4 dl melk toe en laat inkoken tot een lichtgebonden saus. Doe er de kaasblokjes bij en laat smelten. Kruid met nootmuskaat en peper.

  10. Schik de stukken vis tussen de prei en overgiet met de kaassaus. Zet 20 min. in de voorverwarmde oven.

  11. Kook intussen de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en pureer. Roer er 1 eetl. boter en 1 dl melk onder en kruid met nootmuskaat, peper en zout.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 615 kcal
Vet 27.6 g
Koolhydraat 55.6 g
Eiwit 36.1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Brugs Witbier Wijn Gewurztraminer 'Tradition' A.O.P. Alsace Cave de Bennwihr

Bekijk het recept digitaal