Ovenschotel met veggiegehakt, cottagecheese en wittekool
Ovenschotel met veggiegehakt, cottagecheese en wittekool

Ovenschotel met veggiegehakt, cottagecheese en wittekool

40 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 1979 kj
Energie 473 kcal
Vet 19.1 g
Verzadigd vet 12.7 g
Koolhydraat 35 g
Suiker 14.6 g
Vezel 12.8 g
Eiwit 33.4 g
Zout 3.4 g
natrium 1.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 40 min.
  2. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  3. Snij de wittekool in fijne reepjes. Schil de wortelen en snij in de lengte in 4. Snij daarna in fijne blokjes. Snipper de ui en het knoflook fijn.

  4. Smelt 1/3 van de boter in een brede kookpot en stoof de ui en het knoflook glazig.

  5. Voeg de wittekool en de wortelen toe en meng goed. Laat 10 min. stoven en kruid met nootmuskaat, peper en zout.

  6. Besmeer een ovenschaal met de rest van de boter. Verdeel er de helft van de gestoofde groenten over. Bedek met het vegan gehakt en daarna de cottagecheese. Verdeel er de rest van de groenten over en bestrooi met de geraspte mozzarella

  7. Zet ± 25 min. in de voorverwarmde oven. Zet de laatste 2 min. de ovengrill aan.

  8. Verwarm intussen de puree (instructies: zie verpakking).

Tip

Maak deze ovenschotel al de dag vooraf klaar. Zet hem op het moment zelf 35 min. in een voorverwarmde oven op 180 °C.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 40 min.
  2. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  3. Snij de wittekool in fijne reepjes. Schil de wortelen en snij in de lengte in 4. Snij daarna in fijne blokjes. Snipper de ui en het knoflook fijn.

  4. Smelt 1/3 van de boter in een brede kookpot en stoof de ui en het knoflook glazig.

  5. Voeg de wittekool en de wortelen toe en meng goed. Laat 10 min. stoven en kruid met nootmuskaat, peper en zout.

  6. Besmeer een ovenschaal met de rest van de boter. Verdeel er de helft van de gestoofde groenten over. Bedek met het vegan gehakt en daarna de cottagecheese. Verdeel er de rest van de groenten over en bestrooi met de geraspte mozzarella

  7. Zet ± 25 min. in de voorverwarmde oven. Zet de laatste 2 min. de ovengrill aan.

  8. Verwarm intussen de puree (instructies: zie verpakking).

Tip

Maak deze ovenschotel al de dag vooraf klaar. Zet hem op het moment zelf 35 min. in een voorverwarmde oven op 180 °C.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 1979 kj
Energie 473 kcal
Vet 19.1 g
Verzadigd vet 12.7 g
Koolhydraat 35 g
Suiker 14.6 g
Vezel 12.8 g
Eiwit 33.4 g
Zout 3.4 g
natrium 1.4 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Postel Blond Blond abdijbier Wijn Casa Mayor Chardonnay Old Vines D.O. Colchagua Valley Chili

Bekijk het recept digitaal