Ovenschotel van heilbot met gerookte ham
Ovenschotel van heilbot met gerookte ham

Ovenschotel van heilbot met gerookte ham

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 498 kcal
Vet 41.3 g
Koolhydraat 3 g
Eiwit 28.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snipper de sjalotten en de peterselie fijn.

  3. Bereiding:
  4. Leg de diepgevroren heilbotfilets in een ovenschotel. Overgiet met 4 eetl. olijfolie en kruid met peper en zout. Leg op elk stuk tarbot een sneetje gerookte ham en een laurierblaadje. Schuif gedurende 15 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven.

  5. Leg de kleine trostomaten in een ovenschotel, verdeel er de lookboter over en schuif in de oven bij de tarbot (10 min.).

  6. Smelt 1 eetl. boter in een steelpan en bak de sjalotten glazig. Voeg de (diepgevroren) bospaddenstoelen toe en laat 5 min. sudderen. Meng er de room en de peterselie onder.

  7. Afwerking:
  8. Verdeel de champignonsaus over de borden en schik er een heilbotfilet op. Dien op met de trostomaatjes en tagliatelle.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snipper de sjalotten en de peterselie fijn.

  3. Bereiding:
  4. Leg de diepgevroren heilbotfilets in een ovenschotel. Overgiet met 4 eetl. olijfolie en kruid met peper en zout. Leg op elk stuk tarbot een sneetje gerookte ham en een laurierblaadje. Schuif gedurende 15 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven.

  5. Leg de kleine trostomaten in een ovenschotel, verdeel er de lookboter over en schuif in de oven bij de tarbot (10 min.).

  6. Smelt 1 eetl. boter in een steelpan en bak de sjalotten glazig. Voeg de (diepgevroren) bospaddenstoelen toe en laat 5 min. sudderen. Meng er de room en de peterselie onder.

  7. Afwerking:
  8. Verdeel de champignonsaus over de borden en schik er een heilbotfilet op. Dien op met de trostomaatjes en tagliatelle.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 498 kcal
Vet 41.3 g
Koolhydraat 3 g
Eiwit 28.6 g

Bekijk het recept digitaal