Ovenschoteltje van scampi's in 't groen

Ovenschoteltje van scampi's in 't groen

40 min.
Voorgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 467 kcal
Vet 39.9 g
Koolhydraat 2.7 g
Eiwit 24.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 20 min.)

  3. Laat de bladspinazie ontdooien in een zeef, zodat het vocht kan wegvloeien. Knijp goed uit.

  4. Pel de scampi's (dat gaat makkelijk als u ze 2 min. onderdompelt in heet water) en verwijder de bruine draad, die bitter smaakt.

  5. Verwijder de steeltjes van de rucola en pel het halve knoflookteentje.

  6. Rooster de pijnboompitten licht in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Laat afkoelen.

  7. Bereiding:
  8. Verwarm de oven 10 min. voor op 180 °C.

  9. Maak ondertussen de rucolapesto: mix de rucola, het halve knoflookteentje en de geroosterde pijnboompitten samen met de walnotenolie. Voeg de parmezaan toe en mix tot een smeuïge pasta. Kruid met peper en zout.

  10. Verdeel 1 eetl. olijfolie over 4 ovenschaaltjes. Schik er telkens 2 porties ontdooide en uitgelekte spinazie in. Verdeel 2 eetl. lichte room over elk schaaltje en kruid met peper en zout.

  11. Leg er telkens 5 scampi's bovenop en verdeel er de rucolapesto over.

  12. Dek af met aluminiumfolie en zet 25 min. in de voorverwarmde oven.

  13. Afwerking:
  14. Versier met wat kaasschilfers en dien op met stokbrood.

Tip

Nog porties bladspinazie over? - Verwerk ze in aardappelpuree. Lekker bij gebakken vis. - Of verwerk ze in een pasta: bak 2 fijngesnipperde sjalotten glazig in 1 eetl. olijfolie en voeg 5 à 6 porties diepgevroren bladspinazie toe. Giet er 2 dl room over en laat zachtjes smelten. Kruid naar smaak met nootmuskaat, peper en zout en meng onder gekookte pasta. - Voor een extra groene toets: voeg net voor u uw groene soep mixt 2 porties diepgevroren bladspinazie toe (laat niet meer koken). Zo krijgt uw soep een extra groene kleur. Vervang de rucola door platte peterselie of koriander (voor een meer uitgesproken smaak).

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 20 min.)

  3. Laat de bladspinazie ontdooien in een zeef, zodat het vocht kan wegvloeien. Knijp goed uit.

  4. Pel de scampi's (dat gaat makkelijk als u ze 2 min. onderdompelt in heet water) en verwijder de bruine draad, die bitter smaakt.

  5. Verwijder de steeltjes van de rucola en pel het halve knoflookteentje.

  6. Rooster de pijnboompitten licht in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Laat afkoelen.

  7. Bereiding:
  8. Verwarm de oven 10 min. voor op 180 °C.

  9. Maak ondertussen de rucolapesto: mix de rucola, het halve knoflookteentje en de geroosterde pijnboompitten samen met de walnotenolie. Voeg de parmezaan toe en mix tot een smeuïge pasta. Kruid met peper en zout.

  10. Verdeel 1 eetl. olijfolie over 4 ovenschaaltjes. Schik er telkens 2 porties ontdooide en uitgelekte spinazie in. Verdeel 2 eetl. lichte room over elk schaaltje en kruid met peper en zout.

  11. Leg er telkens 5 scampi's bovenop en verdeel er de rucolapesto over.

  12. Dek af met aluminiumfolie en zet 25 min. in de voorverwarmde oven.

  13. Afwerking:
  14. Versier met wat kaasschilfers en dien op met stokbrood.

Tip

Nog porties bladspinazie over? - Verwerk ze in aardappelpuree. Lekker bij gebakken vis. - Of verwerk ze in een pasta: bak 2 fijngesnipperde sjalotten glazig in 1 eetl. olijfolie en voeg 5 à 6 porties diepgevroren bladspinazie toe. Giet er 2 dl room over en laat zachtjes smelten. Kruid naar smaak met nootmuskaat, peper en zout en meng onder gekookte pasta. - Voor een extra groene toets: voeg net voor u uw groene soep mixt 2 porties diepgevroren bladspinazie toe (laat niet meer koken). Zo krijgt uw soep een extra groene kleur. Vervang de rucola door platte peterselie of koriander (voor een meer uitgesproken smaak).

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 467 kcal
Vet 39.9 g
Koolhydraat 2.7 g
Eiwit 24.3 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn La Tuilerie | A.O.P. Pouilly-Fumé Wijn Las Mulas Sauvignon Blanc Reserve | Chili

Bekijk het recept digitaal