- Bewaar
- Bewaar
Paastaart
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 min. + afkoelen)
-
Breek de chocolade in stukken en doe ze in een mengkom.
-
Maak de ganache: breng de room samen met de boter en 1 eetl. suiker aan de kook. Giet de mengeling over de chocolade en roer tot de chocolade gesmolten is. Laat afkoelen in de koelkast.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Scheid de eidooiers van de eiwitten. Klop de eiwitten stijf.
-
Meng 125 g suiker met de bloem.
-
Giet 35 ml water bij de eidooiers en voeg ze al kloppend toe aan de stijfgeklopte eiwitten. Voeg de gesuikerde bloem toe en blijf nog 10 min. kloppen.
-
Vet een springvorm in met 1 eetl. boter en bestrooi met 1 eetl. bloem. Schud even met de springvorm om de bloem te verdelen over de bodem en de randen. Klop er de overtollige bloem uit en giet er het deeg in. Zet 35 min. in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en laat afkoelen.
-
Snij de biscuit horizontaal doormidden in 2 gelijke helften. Verdeel wat chocoladeganache over de onderste helft. Leg er de bovenste helft opnieuw op en besmeer de bovenkant en de zijkanten met de rest van de ganache.
-
Zet de krokante chocoladewafels rechtop tegen de zijkanten (door de chocoladeganache blijven ze kleven).
-
Afwerking:
-
Werk de taart af met de gesuikerde eitjes en een lint.
- Voor de chocoladeganache kan u restjes paaseieren gebruiken. - Geef een leuke toets aan uw taart en versier ze met een zelfgemaakt figuurtje van suikerpasta.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 min. + afkoelen)
-
Breek de chocolade in stukken en doe ze in een mengkom.
-
Maak de ganache: breng de room samen met de boter en 1 eetl. suiker aan de kook. Giet de mengeling over de chocolade en roer tot de chocolade gesmolten is. Laat afkoelen in de koelkast.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Scheid de eidooiers van de eiwitten. Klop de eiwitten stijf.
-
Meng 125 g suiker met de bloem.
-
Giet 35 ml water bij de eidooiers en voeg ze al kloppend toe aan de stijfgeklopte eiwitten. Voeg de gesuikerde bloem toe en blijf nog 10 min. kloppen.
-
Vet een springvorm in met 1 eetl. boter en bestrooi met 1 eetl. bloem. Schud even met de springvorm om de bloem te verdelen over de bodem en de randen. Klop er de overtollige bloem uit en giet er het deeg in. Zet 35 min. in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en laat afkoelen.
-
Snij de biscuit horizontaal doormidden in 2 gelijke helften. Verdeel wat chocoladeganache over de onderste helft. Leg er de bovenste helft opnieuw op en besmeer de bovenkant en de zijkanten met de rest van de ganache.
-
Zet de krokante chocoladewafels rechtop tegen de zijkanten (door de chocoladeganache blijven ze kleven).
-
Afwerking:
-
Werk de taart af met de gesuikerde eitjes en een lint.
- Voor de chocoladeganache kan u restjes paaseieren gebruiken. - Geef een leuke toets aan uw taart en versier ze met een zelfgemaakt figuurtje van suikerpasta.