Paella Maison
Paella Maison

Paella Maison

50 min.
Voorgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 782 kcal
Vet 31.6 g
Koolhydraat 60.1 g
Eiwit 63 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Laat de diepgevroren kippenboutjes oppervlakkig ontdooien.

  4. Verwijder de witte zaadlijsten en de pitjes uit de paprika's en snij in blokjes van cm.

  5. Verwijder de pitten uit de tomaten en snij in blokjes.

  6. Snipper de look en de sjalotten fijn.

  7. Bereiding:
  8. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de kippenboutjes goudbruin. Kruid met peper en zout. Haal de boutjes uit de pan en zet opzij.

  9. Verhit in dezelfde pan 4 eetl. olijfolie en stoof de knoflook, de sjalotten en de rijst glazig. Giet over in een grote ovenschotel.

  10. Meng de kippenbouten, de paprikablokjes, de saffraan, het paprikapoeder en de cayennepeper onder de rijst en overgiet met de kippenbouillon. Schuif 25 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven.

  11. Roer alles goed om en meng de tomatenblokjes, de chorizo en de diepgevroren zeevruchten onder de rijst. Leg de scampi's er bovenop. Zet nog 10 min. in de oven en draai na 5 min. de scampi's om. Is de paella iets te droog, voeg dan 0,5 dl kippenbouillon toe.

  12. Afwerking:
  13. Verdeel de paella over de borden en zorg ervoor dat iedereen kippenboutjes, scampi's en zeevruchten heeft. Geef er even-tueel een stukje ciabatta bij.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Laat de diepgevroren kippenboutjes oppervlakkig ontdooien.

  4. Verwijder de witte zaadlijsten en de pitjes uit de paprika's en snij in blokjes van cm.

  5. Verwijder de pitten uit de tomaten en snij in blokjes.

  6. Snipper de look en de sjalotten fijn.

  7. Bereiding:
  8. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de kippenboutjes goudbruin. Kruid met peper en zout. Haal de boutjes uit de pan en zet opzij.

  9. Verhit in dezelfde pan 4 eetl. olijfolie en stoof de knoflook, de sjalotten en de rijst glazig. Giet over in een grote ovenschotel.

  10. Meng de kippenbouten, de paprikablokjes, de saffraan, het paprikapoeder en de cayennepeper onder de rijst en overgiet met de kippenbouillon. Schuif 25 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven.

  11. Roer alles goed om en meng de tomatenblokjes, de chorizo en de diepgevroren zeevruchten onder de rijst. Leg de scampi's er bovenop. Zet nog 10 min. in de oven en draai na 5 min. de scampi's om. Is de paella iets te droog, voeg dan 0,5 dl kippenbouillon toe.

  12. Afwerking:
  13. Verdeel de paella over de borden en zorg ervoor dat iedereen kippenboutjes, scampi's en zeevruchten heeft. Geef er even-tueel een stukje ciabatta bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 782 kcal
Vet 31.6 g
Koolhydraat 60.1 g
Eiwit 63 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Rosé de Rasiguères A.C. Côtes du Roussillon Wijn Uit het zuiden van Frankrijk, tussen de Middellandse Zee en de Pyreneeën, komt deze verfrissende rosé. Hij bezit een droge, fruitige en licht kruidige smaak. Wijn El Coto Blanco D.O.C. Rioja Spanje Wijn Voortreffelijke witte rioja, voor 100 % gemaakt van de viuradruif. Die bezorgt de wijn zijn floraal boeket en fijne, frisfruitige smaak.

Bekijk het recept digitaal