- Bewaar

- Bewaar
Paella Maison
Onze drankensuggesties
Wijn Rosé de Rasiguères A.C. Côtes du Roussillon Wijn Uit het zuiden van Frankrijk, tussen de Middellandse Zee en de Pyreneeën, komt deze verfrissende rosé. Hij bezit een droge, fruitige en licht kruidige smaak. Wijn El Coto Blanco D.O.C. Rioja Spanje Wijn Voortreffelijke witte rioja, voor 100 % gemaakt van de viuradruif. Die bezorgt de wijn zijn floraal boeket en fijne, frisfruitige smaak.
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
Laat de diepgevroren kippenboutjes oppervlakkig ontdooien.
-
Verwijder de witte zaadlijsten en de pitjes uit de paprika's en snij in blokjes van cm.
-
Verwijder de pitten uit de tomaten en snij in blokjes.
-
Snipper de look en de sjalotten fijn.
-
Bereiding:
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de kippenboutjes goudbruin. Kruid met peper en zout. Haal de boutjes uit de pan en zet opzij.
-
Verhit in dezelfde pan 4 eetl. olijfolie en stoof de knoflook, de sjalotten en de rijst glazig. Giet over in een grote ovenschotel.
-
Meng de kippenbouten, de paprikablokjes, de saffraan, het paprikapoeder en de cayennepeper onder de rijst en overgiet met de kippenbouillon. Schuif 25 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven.
-
Roer alles goed om en meng de tomatenblokjes, de chorizo en de diepgevroren zeevruchten onder de rijst. Leg de scampi's er bovenop. Zet nog 10 min. in de oven en draai na 5 min. de scampi's om. Is de paella iets te droog, voeg dan 0,5 dl kippenbouillon toe.
-
Afwerking:
-
Verdeel de paella over de borden en zorg ervoor dat iedereen kippenboutjes, scampi's en zeevruchten heeft. Geef er even-tueel een stukje ciabatta bij.
Onze drankensuggesties
Wijn Rosé de Rasiguères A.C. Côtes du Roussillon Wijn Uit het zuiden van Frankrijk, tussen de Middellandse Zee en de Pyreneeën, komt deze verfrissende rosé. Hij bezit een droge, fruitige en licht kruidige smaak. Wijn El Coto Blanco D.O.C. Rioja Spanje Wijn Voortreffelijke witte rioja, voor 100 % gemaakt van de viuradruif. Die bezorgt de wijn zijn floraal boeket en fijne, frisfruitige smaak.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
Laat de diepgevroren kippenboutjes oppervlakkig ontdooien.
-
Verwijder de witte zaadlijsten en de pitjes uit de paprika's en snij in blokjes van cm.
-
Verwijder de pitten uit de tomaten en snij in blokjes.
-
Snipper de look en de sjalotten fijn.
-
Bereiding:
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de kippenboutjes goudbruin. Kruid met peper en zout. Haal de boutjes uit de pan en zet opzij.
-
Verhit in dezelfde pan 4 eetl. olijfolie en stoof de knoflook, de sjalotten en de rijst glazig. Giet over in een grote ovenschotel.
-
Meng de kippenbouten, de paprikablokjes, de saffraan, het paprikapoeder en de cayennepeper onder de rijst en overgiet met de kippenbouillon. Schuif 25 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven.
-
Roer alles goed om en meng de tomatenblokjes, de chorizo en de diepgevroren zeevruchten onder de rijst. Leg de scampi's er bovenop. Zet nog 10 min. in de oven en draai na 5 min. de scampi's om. Is de paella iets te droog, voeg dan 0,5 dl kippenbouillon toe.
-
Afwerking:
-
Verdeel de paella over de borden en zorg ervoor dat iedereen kippenboutjes, scampi's en zeevruchten heeft. Geef er even-tueel een stukje ciabatta bij.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Rosé de Rasiguères A.C. Côtes du Roussillon Wijn Uit het zuiden van Frankrijk, tussen de Middellandse Zee en de Pyreneeën, komt deze verfrissende rosé. Hij bezit een droge, fruitige en licht kruidige smaak. Wijn El Coto Blanco D.O.C. Rioja Spanje Wijn Voortreffelijke witte rioja, voor 100 % gemaakt van de viuradruif. Die bezorgt de wijn zijn floraal boeket en fijne, frisfruitige smaak.