Paella met kip en chipolata in Tongerlo-bier
Paella met kip en chipolata in Tongerlo-bier

Paella met kip en chipolata in Tongerlo-bier

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 644 kcal
Vet 22.9 g
Koolhydraat 68.4 g
Eiwit 33.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (15 min.)

  4. Snij de wortelen en de ongeschilde courgette in gelijke blokjes.

  5. Verwijder de pitjes en witte zaadlijsten uit de paprika's en snij het vruchtvlees in gelijke blokjes.

  6. Snipper de peterselie fijn.

  7. Snipper de ui en het knoflook fijn.

  8. Bereiding:
  9. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  10. Verhit 1 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de kippenpilons aan alle kanten goudbruin. Breng op smaak met peper en zout. Haal uit de pan.

  11. Verhit opnieuw 1 eetl. olijfolie in dezelfde pan en bak de chipolata's aan alle kanten goudbruin.

  12. Meng intussen de rijst met de stukjes wortel, de courgette- en de paprikablokjes, de fijngesnipperde ui en het knoflook. Schep in een grote ovenschaal.

  13. Overgiet met 2 dl Tongerlo en de groentebouillon en breng op smaak met het paprikapoeder, de komijn, het saffraanpoeder, peper en zout. Roer alles goed onder elkaar en leg er de kippenpilons bovenop. Bak 20 min. in de voorverwarmde oven.

  14. Roer de diepgevroren erwten onder de rijst en leg er de chipolata's bovenop. Voeg indien nodig de rest van het bier toe en bak nog 10 min. in de oven.

  15. Afwerking:
  16. Verdeel de rijst over de borden en leg er telkens 1 kippenpilon en 1 chipolata op. Bestrooi met de peterselie en serveer met een stukje brood.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (15 min.)

  4. Snij de wortelen en de ongeschilde courgette in gelijke blokjes.

  5. Verwijder de pitjes en witte zaadlijsten uit de paprika's en snij het vruchtvlees in gelijke blokjes.

  6. Snipper de peterselie fijn.

  7. Snipper de ui en het knoflook fijn.

  8. Bereiding:
  9. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  10. Verhit 1 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de kippenpilons aan alle kanten goudbruin. Breng op smaak met peper en zout. Haal uit de pan.

  11. Verhit opnieuw 1 eetl. olijfolie in dezelfde pan en bak de chipolata's aan alle kanten goudbruin.

  12. Meng intussen de rijst met de stukjes wortel, de courgette- en de paprikablokjes, de fijngesnipperde ui en het knoflook. Schep in een grote ovenschaal.

  13. Overgiet met 2 dl Tongerlo en de groentebouillon en breng op smaak met het paprikapoeder, de komijn, het saffraanpoeder, peper en zout. Roer alles goed onder elkaar en leg er de kippenpilons bovenop. Bak 20 min. in de voorverwarmde oven.

  14. Roer de diepgevroren erwten onder de rijst en leg er de chipolata's bovenop. Voeg indien nodig de rest van het bier toe en bak nog 10 min. in de oven.

  15. Afwerking:
  16. Verdeel de rijst over de borden en leg er telkens 1 kippenpilon en 1 chipolata op. Bestrooi met de peterselie en serveer met een stukje brood.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 644 kcal
Vet 22.9 g
Koolhydraat 68.4 g
Eiwit 33.3 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Tongerlo Blond Abdijbier Wijn Les Hauts Rocs Élevé en Fûts de Chêne A.O.P. Côtes du Rhône

Bekijk het recept digitaal