Paella met staartvis, chorizo en tapastomaten
Paella met staartvis, chorizo en tapastomaten

Paella met staartvis, chorizo en tapastomaten

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 750 kcal
Vet 19.6 g
Koolhydraat 88.5 g
Eiwit 56 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (ontdooitijd + 10 min.)

  4. Laat de staartvisfilets oppervlakkig ontdooien en dep droog met keukenpapier. Snij in sneetjes van 1 cm.

  5. Laat de scampi's oppervlakkig ontdooien.

  6. Snipper de ui en het knoflook fijn.

  7. Verwijder de pitjes uit het pepertje en snij in fijne ringetjes.

  8. Snij de chorizo in stukjes van 1 cm.

  9. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij in blokjes van 1 cm.

  10. Bereiding:
  11. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  12. Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de fijngesnipperde ui, het pepertje en het knoflook glazig.

  13. Voeg de blokjes paprika toe en roerbak 5 min.

  14. Voeg de risottorijst toe en roerbak glazig. Verdeel over een ovenschaal.

  15. Giet er de bouillon over en meng met het paprikapoeder en de saffraandraadjes. Kruid met peper en zout.

  16. Schik er de sneetjes staartvis, de ongepelde scampi's en de stukjes chorizo op. Zet ± 30 min. in de voorverwarmde oven.

  17. Haal uit de oven, maak de rijst los met een vork en roer er de diep gevroren erwten en de tapastomaten onder. Zet nog 15 min. in de oven.

Tip

U kan ook voorgegaarde kippenvleugeltjes of gebakken konijnen bouten toevoegen in stap 6.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (ontdooitijd + 10 min.)

  4. Laat de staartvisfilets oppervlakkig ontdooien en dep droog met keukenpapier. Snij in sneetjes van 1 cm.

  5. Laat de scampi's oppervlakkig ontdooien.

  6. Snipper de ui en het knoflook fijn.

  7. Verwijder de pitjes uit het pepertje en snij in fijne ringetjes.

  8. Snij de chorizo in stukjes van 1 cm.

  9. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij in blokjes van 1 cm.

  10. Bereiding:
  11. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  12. Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de fijngesnipperde ui, het pepertje en het knoflook glazig.

  13. Voeg de blokjes paprika toe en roerbak 5 min.

  14. Voeg de risottorijst toe en roerbak glazig. Verdeel over een ovenschaal.

  15. Giet er de bouillon over en meng met het paprikapoeder en de saffraandraadjes. Kruid met peper en zout.

  16. Schik er de sneetjes staartvis, de ongepelde scampi's en de stukjes chorizo op. Zet ± 30 min. in de voorverwarmde oven.

  17. Haal uit de oven, maak de rijst los met een vork en roer er de diep gevroren erwten en de tapastomaten onder. Zet nog 15 min. in de oven.

Tip

U kan ook voorgegaarde kippenvleugeltjes of gebakken konijnen bouten toevoegen in stap 6.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 750 kcal
Vet 19.6 g
Koolhydraat 88.5 g
Eiwit 56 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Moinette Biologique Wijn El Coto - D.O.C. Rioja - Spanje

Bekijk het recept digitaal