Pangasius met groentepuree en sausje van dille
Pangasius met groentepuree en sausje van dille

Pangasius met groentepuree en sausje van dille

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 475 kcal
Vet 45.7 g
Koolhydraat 13.8 g
Eiwit 42 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 10 min.)

  3. Laat de stukken pangasius volledig ontdooien en dep droog.

  4. Snij verse wortelen in gelijke blokjes.

  5. Schil de aardappelen en snij in gelijke blokjes.

  6. Bereiding:
  7. Kook de aardappelblokjes in 25 min. gaar in lichtgezouten water, samen met de wortelblokjes en de tijm. Giet af en pureer. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout.

  8. Hak intussen de dille fijn en snipper de sjalotten.

  9. Verhit de olijfolie in een pan en bak de sjalotten glazig. Voeg de diepvrieserwten toe en laat 10 min. sudderen. Meng onder de wortelpuree.

  10. Verhit 1 eetl. boter in een braadpan en bak de stukken pangasius 3 min. aan elke kant. Breng op smaak met peper en zout. Haal de vis uit de pan en hou warm.

  11. Smelt nog 1 eetl. boter in dezelfde pan en schraap de braadresten los. Roer er 2 eetl. water onder en kruid met peper en zout. Roer er de fijngehakte dille onder.

  12. Afwerking:
  13. Verdeel de puree over de borden en schep er een stuk vis bij. Lepel de saus over de vis.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 10 min.)

  3. Laat de stukken pangasius volledig ontdooien en dep droog.

  4. Snij verse wortelen in gelijke blokjes.

  5. Schil de aardappelen en snij in gelijke blokjes.

  6. Bereiding:
  7. Kook de aardappelblokjes in 25 min. gaar in lichtgezouten water, samen met de wortelblokjes en de tijm. Giet af en pureer. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout.

  8. Hak intussen de dille fijn en snipper de sjalotten.

  9. Verhit de olijfolie in een pan en bak de sjalotten glazig. Voeg de diepvrieserwten toe en laat 10 min. sudderen. Meng onder de wortelpuree.

  10. Verhit 1 eetl. boter in een braadpan en bak de stukken pangasius 3 min. aan elke kant. Breng op smaak met peper en zout. Haal de vis uit de pan en hou warm.

  11. Smelt nog 1 eetl. boter in dezelfde pan en schraap de braadresten los. Roer er 2 eetl. water onder en kruid met peper en zout. Roer er de fijngehakte dille onder.

  12. Afwerking:
  13. Verdeel de puree over de borden en schep er een stuk vis bij. Lepel de saus over de vis.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 475 kcal
Vet 45.7 g
Koolhydraat 13.8 g
Eiwit 42 g

Bekijk het recept digitaal