- Bewaar

- Bewaar
Pangasius met groentepuree en sausje van dille
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd + 10 min.)
-
Laat de stukken pangasius volledig ontdooien en dep droog.
-
Snij verse wortelen in gelijke blokjes.
-
Schil de aardappelen en snij in gelijke blokjes.
-
Bereiding:
-
Kook de aardappelblokjes in 25 min. gaar in lichtgezouten water, samen met de wortelblokjes en de tijm. Giet af en pureer. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout.
-
Hak intussen de dille fijn en snipper de sjalotten.
-
Verhit de olijfolie in een pan en bak de sjalotten glazig. Voeg de diepvrieserwten toe en laat 10 min. sudderen. Meng onder de wortelpuree.
-
Verhit 1 eetl. boter in een braadpan en bak de stukken pangasius 3 min. aan elke kant. Breng op smaak met peper en zout. Haal de vis uit de pan en hou warm.
-
Smelt nog 1 eetl. boter in dezelfde pan en schraap de braadresten los. Roer er 2 eetl. water onder en kruid met peper en zout. Roer er de fijngehakte dille onder.
-
Afwerking:
-
Verdeel de puree over de borden en schep er een stuk vis bij. Lepel de saus over de vis.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd + 10 min.)
-
Laat de stukken pangasius volledig ontdooien en dep droog.
-
Snij verse wortelen in gelijke blokjes.
-
Schil de aardappelen en snij in gelijke blokjes.
-
Bereiding:
-
Kook de aardappelblokjes in 25 min. gaar in lichtgezouten water, samen met de wortelblokjes en de tijm. Giet af en pureer. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout.
-
Hak intussen de dille fijn en snipper de sjalotten.
-
Verhit de olijfolie in een pan en bak de sjalotten glazig. Voeg de diepvrieserwten toe en laat 10 min. sudderen. Meng onder de wortelpuree.
-
Verhit 1 eetl. boter in een braadpan en bak de stukken pangasius 3 min. aan elke kant. Breng op smaak met peper en zout. Haal de vis uit de pan en hou warm.
-
Smelt nog 1 eetl. boter in dezelfde pan en schraap de braadresten los. Roer er 2 eetl. water onder en kruid met peper en zout. Roer er de fijngehakte dille onder.
-
Afwerking:
-
Verdeel de puree over de borden en schep er een stuk vis bij. Lepel de saus over de vis.