Panna cotta
Panna cotta

Panna cotta

15 min.
Dessert
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 344 kcal
Vet 17 g
Koolhydraat 40.5 g
Eiwit 7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de frambozencoulis grotendeels ontdooien.

  3. Snij een gelatineblaadje in 2. Laat alle gelatineblaadjes enkele min. weken in koud water.

  4. Bereiding:
  5. Meng de melk met de room, de suiker en de vanillesuiker en breng aan de kook.

  6. Neem de kookpot van het vuur zodra de bereiding begint te koken en laat wat afkoelen. Hou 1/2 gelatineblaadje opzij. Knijp de 3,5 overblijvende blaadjes goed uit en los op in het mengsel. Roer goed om.

  7. Verwarm 2/3 van de frambozencoulis zonder te laten koken en los er het goed uitgeknepen resterende halve gelatineblaadje in op.

  8. Laat de 2 bereidingen afkoelen en laat ± 2 u rusten in de koelkast (laat niet stijf worden).

  9. Vul er kleine potjes mee: wissel laagjes van de 2 bereidingen af.

  10. Zet de potjes in de koelkast tot de volgende dag.

  11. Afwerking:
  12. Hou elk potje even in een kom heet water. Draai de panna cotta om in het midden van elk bordje. Versier met wat bresiliennenootjes, een paar streepjes karamelsaus, wat frambozencoulis en rood fruit.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de frambozencoulis grotendeels ontdooien.

  3. Snij een gelatineblaadje in 2. Laat alle gelatineblaadjes enkele min. weken in koud water.

  4. Bereiding:
  5. Meng de melk met de room, de suiker en de vanillesuiker en breng aan de kook.

  6. Neem de kookpot van het vuur zodra de bereiding begint te koken en laat wat afkoelen. Hou 1/2 gelatineblaadje opzij. Knijp de 3,5 overblijvende blaadjes goed uit en los op in het mengsel. Roer goed om.

  7. Verwarm 2/3 van de frambozencoulis zonder te laten koken en los er het goed uitgeknepen resterende halve gelatineblaadje in op.

  8. Laat de 2 bereidingen afkoelen en laat ± 2 u rusten in de koelkast (laat niet stijf worden).

  9. Vul er kleine potjes mee: wissel laagjes van de 2 bereidingen af.

  10. Zet de potjes in de koelkast tot de volgende dag.

  11. Afwerking:
  12. Hou elk potje even in een kom heet water. Draai de panna cotta om in het midden van elk bordje. Versier met wat bresiliennenootjes, een paar streepjes karamelsaus, wat frambozencoulis en rood fruit.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 344 kcal
Vet 17 g
Koolhydraat 40.5 g
Eiwit 7 g

Bekijk het recept digitaal