Panna cotta met frambozencoulis
Panna cotta met frambozencoulis

Panna cotta met frambozencoulis

20 min.
Dessert
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 533 kcal
Vet 18.8 g
Koolhydraat 87.1 g
Eiwit 4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij het vanillestokje in de lengte open en schraap de pitjes eruit met een scherp mesje.

  3. Week de gelatineblaadjes in koud water. Laat uitlekken en knijp uit.

  4. Bereiding:
  5. De dag voordien (15 min. + enkele uren in de koelkast)
  6. Breng de room met de honing, het vanillestokje en de vanillepitjes aan de kook. Roer af en toe met een houten lepel.

  7. Neem van het vuur zodra het kookt. Haal het vanillestokje eruit en los er de goed uitgeknepen gelatineblaadjes in op. Roer goed en laat afkoelen.

  8. Giet de panna cotta in potjes en zet enkele uren in de koelkast om op te stijven.

  9. De dag zelf (10 min.)
  10. Doe de frambozen met de suiker en 2,5 dl water in een kookpan. Kook 10 min. Mix glad en laat de coulis dan afkoelen.

  11. Afwerking:
  12. Hou elk potje panna cotta even onder heet stromend water en draai om op een bordje. Verdeel er de frambozencoulis en de blauwe bessen rond. Garneer de panna cotta met een takje munt.

Tip

Als u geen pitjes in uw coulis wenst, kan u hem zeven.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij het vanillestokje in de lengte open en schraap de pitjes eruit met een scherp mesje.

  3. Week de gelatineblaadjes in koud water. Laat uitlekken en knijp uit.

  4. Bereiding:
  5. De dag voordien (15 min. + enkele uren in de koelkast)
  6. Breng de room met de honing, het vanillestokje en de vanillepitjes aan de kook. Roer af en toe met een houten lepel.

  7. Neem van het vuur zodra het kookt. Haal het vanillestokje eruit en los er de goed uitgeknepen gelatineblaadjes in op. Roer goed en laat afkoelen.

  8. Giet de panna cotta in potjes en zet enkele uren in de koelkast om op te stijven.

  9. De dag zelf (10 min.)
  10. Doe de frambozen met de suiker en 2,5 dl water in een kookpan. Kook 10 min. Mix glad en laat de coulis dan afkoelen.

  11. Afwerking:
  12. Hou elk potje panna cotta even onder heet stromend water en draai om op een bordje. Verdeel er de frambozencoulis en de blauwe bessen rond. Garneer de panna cotta met een takje munt.

Tip

Als u geen pitjes in uw coulis wenst, kan u hem zeven.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 533 kcal
Vet 18.8 g
Koolhydraat 87.1 g
Eiwit 4 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Bosbier (Fruitbier) Wijn Cava Mas Pere Rosado brut (Rosé cava)

Bekijk het recept digitaal