Pannenkoek uit de oven met ricotta en rood fruit
Pannenkoek uit de oven met ricotta en rood fruit

Pannenkoek uit de oven met ricotta en rood fruit

Ontbijt
1 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 322 kcal
Vet 15 g
Verzadigd vet 8.6 g
Koolhydraat 33.2 g
Suiker 15.4 g
Vezel 0.9 g
Eiwit 13.1 g
Zout 0.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Verwarm de oven voor op 220 °C.

  3. Rasp de schil van de halve citroen (zonder het wit).

  4. Bereiding:
  5. Doe de boter in een rechthoekige ovenschaal (± 20 op 30 cm) en zet in de oven. Laat de boter smelten.

  6. Mix de ricotta met de eieren, de melk, de citroenzeste en de suiker. Giet er voorzichtig de gesmolten boter bij. Klop met de kloppers van de mixer tot een glad beslag.

  7. Zeef er de bloem en het bakpoeder over en meng tot een glad beslag.

  8. Wrijf de restjes boter in de ovenschaal open met een borsteltje en bestrijk er de randen mee.

  9. Giet het beslag in de ovenschaal en verdeel er de diepgevroren vruchten over. Zet 25 à 30 min. in de oven.

  10. Afwerking:
  11. Bestrooi met de bloemsuiker en snij in stukken.

Tip

Laat de kinderen het beslag maken en samen met het fruit in de ovenschaal doen. Zo hebben ze zelf ook eens pannenkoeken gebakken. > Deze pannenkoek is lekker warm of koud. Dus maak hem gerust de dag vooraf al klaar.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Verwarm de oven voor op 220 °C.

  3. Rasp de schil van de halve citroen (zonder het wit).

  4. Bereiding:
  5. Doe de boter in een rechthoekige ovenschaal (± 20 op 30 cm) en zet in de oven. Laat de boter smelten.

  6. Mix de ricotta met de eieren, de melk, de citroenzeste en de suiker. Giet er voorzichtig de gesmolten boter bij. Klop met de kloppers van de mixer tot een glad beslag.

  7. Zeef er de bloem en het bakpoeder over en meng tot een glad beslag.

  8. Wrijf de restjes boter in de ovenschaal open met een borsteltje en bestrijk er de randen mee.

  9. Giet het beslag in de ovenschaal en verdeel er de diepgevroren vruchten over. Zet 25 à 30 min. in de oven.

  10. Afwerking:
  11. Bestrooi met de bloemsuiker en snij in stukken.

Tip

Laat de kinderen het beslag maken en samen met het fruit in de ovenschaal doen. Zo hebben ze zelf ook eens pannenkoeken gebakken. > Deze pannenkoek is lekker warm of koud. Dus maak hem gerust de dag vooraf al klaar.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 322 kcal
Vet 15 g
Verzadigd vet 8.6 g
Koolhydraat 33.2 g
Suiker 15.4 g
Vezel 0.9 g
Eiwit 13.1 g
Zout 0.5 g

Bekijk het recept digitaal