Panzanella
Panzanella

Panzanella

50 min.
Lunch
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 334 kcal
Vet 18.1 g
Verzadigd vet 2.6 g
Koolhydraat 32.2 g
Suiker 16.9 g
Vezel 7.4 g
Eiwit 7.2 g
Zout 0.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.) - Schil de rode biet en snij samen met het vruchtvlees van de butternutpompoen in blokjes. - Snij het voetje van de spruiten en snij de spruiten in 4. - Snij de sneetjes brood in blokjes. - Snij de lente-uitjes in fijne ringetjes. - Verwarm de oven voor op 180 °C.

  3. Bereiding:
  4. Verdeel de rode biet, de pompoen en de spruiten over een bakplaat met bakpapier en meng er 1 eetl. olijfolie, de takjes rozemarijn, zwarte peper en zout onder. Zet 20 à 25 min. in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en laat lichtjes afkoelen. Verwijder de takjes rozemarijn.

  5. Meng intussen 3 eetl. olijfolie met de appelazijn, de ahornsiroop en de mosterd. Kruid met zwarte peper en zout.

  6. Rooster de pijnboompitten goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Haal uit de pan.

  7. Verhit 1 eetl. olijfolie in dezelfde pan en bak de broodblokjes krokant.

  8. Doe de veldsla in een grote schaal en besprenkel met de mosterdvinaigrette.

  9. Meng er de veenbessen, de pijnboompitten en de lente-uitjes onder. Meng er de geroosterde groenten onder en bestrooi met de broodblokjes.

Tip

Dit is `m: de meeneemlunch waar je de hele voormiddag naar uitkijkt! Hou de broodblokjes lekker crunchy door ze in een apart doosje te bewaren.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.) - Schil de rode biet en snij samen met het vruchtvlees van de butternutpompoen in blokjes. - Snij het voetje van de spruiten en snij de spruiten in 4. - Snij de sneetjes brood in blokjes. - Snij de lente-uitjes in fijne ringetjes. - Verwarm de oven voor op 180 °C.

  3. Bereiding:
  4. Verdeel de rode biet, de pompoen en de spruiten over een bakplaat met bakpapier en meng er 1 eetl. olijfolie, de takjes rozemarijn, zwarte peper en zout onder. Zet 20 à 25 min. in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en laat lichtjes afkoelen. Verwijder de takjes rozemarijn.

  5. Meng intussen 3 eetl. olijfolie met de appelazijn, de ahornsiroop en de mosterd. Kruid met zwarte peper en zout.

  6. Rooster de pijnboompitten goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Haal uit de pan.

  7. Verhit 1 eetl. olijfolie in dezelfde pan en bak de broodblokjes krokant.

  8. Doe de veldsla in een grote schaal en besprenkel met de mosterdvinaigrette.

  9. Meng er de veenbessen, de pijnboompitten en de lente-uitjes onder. Meng er de geroosterde groenten onder en bestrooi met de broodblokjes.

Tip

Dit is `m: de meeneemlunch waar je de hele voormiddag naar uitkijkt! Hou de broodblokjes lekker crunchy door ze in een apart doosje te bewaren.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 334 kcal
Vet 18.1 g
Verzadigd vet 2.6 g
Koolhydraat 32.2 g
Suiker 16.9 g
Vezel 7.4 g
Eiwit 7.2 g
Zout 0.5 g

Bekijk het recept digitaal