- Bewaar

- Bewaar
Panzanella
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 min.) - Schil de rode biet en snij samen met het vruchtvlees van de butternutpompoen in blokjes. - Snij het voetje van de spruiten en snij de spruiten in 4. - Snij de sneetjes brood in blokjes. - Snij de lente-uitjes in fijne ringetjes. - Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Bereiding:
-
Verdeel de rode biet, de pompoen en de spruiten over een bakplaat met bakpapier en meng er 1 eetl. olijfolie, de takjes rozemarijn, zwarte peper en zout onder. Zet 20 à 25 min. in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en laat lichtjes afkoelen. Verwijder de takjes rozemarijn.
-
Meng intussen 3 eetl. olijfolie met de appelazijn, de ahornsiroop en de mosterd. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Rooster de pijnboompitten goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Haal uit de pan.
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in dezelfde pan en bak de broodblokjes krokant.
-
Doe de veldsla in een grote schaal en besprenkel met de mosterdvinaigrette.
-
Meng er de veenbessen, de pijnboompitten en de lente-uitjes onder. Meng er de geroosterde groenten onder en bestrooi met de broodblokjes.
Dit is `m: de meeneemlunch waar je de hele voormiddag naar uitkijkt! Hou de broodblokjes lekker crunchy door ze in een apart doosje te bewaren.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 min.) - Schil de rode biet en snij samen met het vruchtvlees van de butternutpompoen in blokjes. - Snij het voetje van de spruiten en snij de spruiten in 4. - Snij de sneetjes brood in blokjes. - Snij de lente-uitjes in fijne ringetjes. - Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Bereiding:
-
Verdeel de rode biet, de pompoen en de spruiten over een bakplaat met bakpapier en meng er 1 eetl. olijfolie, de takjes rozemarijn, zwarte peper en zout onder. Zet 20 à 25 min. in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en laat lichtjes afkoelen. Verwijder de takjes rozemarijn.
-
Meng intussen 3 eetl. olijfolie met de appelazijn, de ahornsiroop en de mosterd. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Rooster de pijnboompitten goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Haal uit de pan.
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in dezelfde pan en bak de broodblokjes krokant.
-
Doe de veldsla in een grote schaal en besprenkel met de mosterdvinaigrette.
-
Meng er de veenbessen, de pijnboompitten en de lente-uitjes onder. Meng er de geroosterde groenten onder en bestrooi met de broodblokjes.
Dit is `m: de meeneemlunch waar je de hele voormiddag naar uitkijkt! Hou de broodblokjes lekker crunchy door ze in een apart doosje te bewaren.