Panzanella met tomaten en mozzarella
Panzanella met tomaten en mozzarella

Panzanella met tomaten en mozzarella

Lunch
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 542 kcal
Vet 26.2 g
Verzadigd vet 7.2 g
Koolhydraat 54.4 g
Suiker 16.9 g
Vezel 8.2 g
Eiwit 17.7 g
Zout 2.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Snij de tomaten in kwartjes.

  4. Snij de rode ui in ringen.

  5. Snij de slaharten in reepjes.

  6. Pers het knoflook.

  7. Scheur de basilicumblaadjes.

  8. Snij de ongeschilde komkommer in de lengte in 2 en verwijder de zaadjes met een koffielepel. Snij de rest van de komkommer met een dunschiller in fijne linten.

  9. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  10. Bereiding:
  11. Bak de ciabatta 10 min. in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven, laat lichtjes afkoelen en snij in 2.

  12. Besprenkel elke ciabattahelft met 1 eetl. olijfolie en kruid met zwarte peper en zout. Zet 3 à 4 min. in de voorverwarmde oven (zet eventueel de grill aan). Haal uit de oven, laat lichtjes afkoelen en verdeel in stukjes.

  13. Meng intussen de kwartjes tomaat met de halfgedroogde kerstomaten, de olie uit de verpakking van de kerstomaten, de helft van het basilicum en het knoflook. Kruid met zwarte peper en zout.

  14. Schik de slaharten en de komkommerlinten op een schaal. Verdeel er de tomatenmengeling, de olijven, de mozzarella en de helft van de stukjes ciabatta over. Kruid met zwarte peper en zout.

  15. Werk af met de rode ui, de rest van het basilicum, de balsamicocrème en zwarte peper.

  16. Afwerking:
  17. Geef er de rest van de stukjes ciabatta bij.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Snij de tomaten in kwartjes.

  4. Snij de rode ui in ringen.

  5. Snij de slaharten in reepjes.

  6. Pers het knoflook.

  7. Scheur de basilicumblaadjes.

  8. Snij de ongeschilde komkommer in de lengte in 2 en verwijder de zaadjes met een koffielepel. Snij de rest van de komkommer met een dunschiller in fijne linten.

  9. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  10. Bereiding:
  11. Bak de ciabatta 10 min. in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven, laat lichtjes afkoelen en snij in 2.

  12. Besprenkel elke ciabattahelft met 1 eetl. olijfolie en kruid met zwarte peper en zout. Zet 3 à 4 min. in de voorverwarmde oven (zet eventueel de grill aan). Haal uit de oven, laat lichtjes afkoelen en verdeel in stukjes.

  13. Meng intussen de kwartjes tomaat met de halfgedroogde kerstomaten, de olie uit de verpakking van de kerstomaten, de helft van het basilicum en het knoflook. Kruid met zwarte peper en zout.

  14. Schik de slaharten en de komkommerlinten op een schaal. Verdeel er de tomatenmengeling, de olijven, de mozzarella en de helft van de stukjes ciabatta over. Kruid met zwarte peper en zout.

  15. Werk af met de rode ui, de rest van het basilicum, de balsamicocrème en zwarte peper.

  16. Afwerking:
  17. Geef er de rest van de stukjes ciabatta bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 542 kcal
Vet 26.2 g
Verzadigd vet 7.2 g
Koolhydraat 54.4 g
Suiker 16.9 g
Vezel 8.2 g
Eiwit 17.7 g
Zout 2.4 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Floreffe Dubbel Donker abdijbier Wijn Camino del Sur Verdejo D.O. Rueda Spanje

Bekijk het recept digitaal