Papillot met banaan, rum en mascarponecrème
Papillot met banaan, rum en mascarponecrème

Papillot met banaan, rum en mascarponecrème

Dessert
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 282 kcal
Vet 18.8 g
Verzadigd vet 11.3 g
Koolhydraat 22 g
Suiker 18.2 g
Vezel 1.8 g
Eiwit 3.6 g
Zout 0 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Leg een vel bakpapier op een groot vel aluminiumfolie. Snij 2 ongepelde bananen in de lengte in 2 en leg ze op het bakpapier met de snijkant naar boven.

  3. Rooster intussen de amandelschilfers goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.

  4. Meng de mascarpone met de Griekse yoghurt.

  5. Meng de rietsuiker met de boter, de ahornsiroop en de rum en verdeel over de bananen.

  6. Bereiding op de BBQ (20 min.)
  7. Vouw dicht en leg 15 à 20 min. op de barbecue. Leg een halve banaan op elk bord en werk af met de mascarponecrème en de geroosterde amandelschilfers.

Tip

Voor de kids laat de rum weg uit het recept en werk de banaan af met een bolletje vanilleroomijs en een schepje chocopasta

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Leg een vel bakpapier op een groot vel aluminiumfolie. Snij 2 ongepelde bananen in de lengte in 2 en leg ze op het bakpapier met de snijkant naar boven.

  3. Rooster intussen de amandelschilfers goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.

  4. Meng de mascarpone met de Griekse yoghurt.

  5. Meng de rietsuiker met de boter, de ahornsiroop en de rum en verdeel over de bananen.

  6. Bereiding op de BBQ (20 min.)
  7. Vouw dicht en leg 15 à 20 min. op de barbecue. Leg een halve banaan op elk bord en werk af met de mascarponecrème en de geroosterde amandelschilfers.

Tip

Voor de kids laat de rum weg uit het recept en werk de banaan af met een bolletje vanilleroomijs en een schepje chocopasta

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 282 kcal
Vet 18.8 g
Verzadigd vet 11.3 g
Koolhydraat 22 g
Suiker 18.2 g
Vezel 1.8 g
Eiwit 3.6 g
Zout 0 g

Bekijk het recept digitaal