Papillot met koolvis en prei
Papillot met koolvis en prei

Papillot met koolvis en prei

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 388 kcal
Vet 9 g
Verzadigd vet 2.5 g
Koolhydraat 39.6 g
Suiker 8.7 g
Vezel 8.8 g
Eiwit 30.6 g
Zout 1.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Verwarm de oven voor op 180°C.

  3. Laat de koolvishaasjes oppervlakkig ontdooien en dep goed droog.

  4. Snij lange linten van de wortelen met een dunschiller.

  5. Hak de platte peterselie en de dille grof.

  6. Snipper het knoflook fijn.

  7. Wrijf de ongeschilde krielaardappelen goed schoon onder koud water en snij in de lengte in 2.

  8. Bereiding:
  9. Doe de krielaardappelen in een ovenschaal en breng op smaak met 1 eetl. olijfolie, het fijngesnipperde knoflook, de helft van de peterselie, zwarte peper en zout. Zet ± 40 min. in de voorverwarmde oven.

  10. Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de preiringen en de wortelen 3 min. Kruid met zwarte peper en zout.

  11. Leg 4 stukken aluminiumfolie op een werkblad en leg er telkens een vel bakpapier op. Verdeel de groenten over het bakpapier en leg er een koolvishaasje op. Kruid met de rest van de platte peterselie, de dille, zwarte peper en zout.

  12. Meng de lichte room onder de witte wijn en de mosterd. Giet over de 4 papillotten en sluit ze goed. Zet 25 min. in de voorverwarmde oven bij de krielaardappelen.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Verwarm de oven voor op 180°C.

  3. Laat de koolvishaasjes oppervlakkig ontdooien en dep goed droog.

  4. Snij lange linten van de wortelen met een dunschiller.

  5. Hak de platte peterselie en de dille grof.

  6. Snipper het knoflook fijn.

  7. Wrijf de ongeschilde krielaardappelen goed schoon onder koud water en snij in de lengte in 2.

  8. Bereiding:
  9. Doe de krielaardappelen in een ovenschaal en breng op smaak met 1 eetl. olijfolie, het fijngesnipperde knoflook, de helft van de peterselie, zwarte peper en zout. Zet ± 40 min. in de voorverwarmde oven.

  10. Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de preiringen en de wortelen 3 min. Kruid met zwarte peper en zout.

  11. Leg 4 stukken aluminiumfolie op een werkblad en leg er telkens een vel bakpapier op. Verdeel de groenten over het bakpapier en leg er een koolvishaasje op. Kruid met de rest van de platte peterselie, de dille, zwarte peper en zout.

  12. Meng de lichte room onder de witte wijn en de mosterd. Giet over de 4 papillotten en sluit ze goed. Zet 25 min. in de voorverwarmde oven bij de krielaardappelen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 388 kcal
Vet 9 g
Verzadigd vet 2.5 g
Koolhydraat 39.6 g
Suiker 8.7 g
Vezel 8.8 g
Eiwit 30.6 g
Zout 1.1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Tempelier Amberbier Wijn 1492 Chardonnay-Viognier-Chenin Mendoza - Argentinië

Bekijk het recept digitaal