Papillot van kabeljauw met citroenpuree
Papillot van kabeljauw met citroenpuree

Papillot van kabeljauw met citroenpuree

1 u. 5 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 497 kcal
Vet 23.7 g
Koolhydraat 35.2 g
Eiwit 34.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de kabeljauwfilets oppervlakkig ontdooien en dep droog.

  3. Snij de preiwitten in heel fijne ringen.

  4. Snij de wortelen in staafjes van 1 bij 5 cm.

  5. Snij de selder in fijne reepjes.

  6. Snij de tomaten in blokjes.

  7. Schil de aardappelen en snij in stukken.

  8. Bereiding:
  9. Verwarm de oven 10 min. voor op 220 °C.

  10. Verdeel ondertussen de preiringen over 4 vellen aluminiumfolie en leg er telkens een kabeljauwfilet bovenop. Kruid elk stuk vis met 1/2 koffiel. dragon, peper en zout.

  11. Verdeel er de stukjes wortel, selder en tomaat over. Vouw de papillot half dicht.

  12. Giet 1 eetl. bier over elke kabeljauwfilet. Leg er telkens 3 eetl. zure room en 3 takjes tijm op.

  13. Plooi de papillot dicht en laat bovenaan een klein gaatje open. Zet 40 min. in de voorverwarmde oven.

  14. Kook ondertussen de aardappelen 30 min. gaar in lichtgezouten water.

  15. Rasp de schil van de citroen (niet het wit) en pers hem uit.

  16. Hak de dille fijn (hou 4 takjes apart voor de versiering).

  17. Giet de aardappelen af, laat uitlekken en prak fijn. Meng met de boter, de room, de citroenzeste, 1 eetl. citroensap en de fijngehakte dille. Kruid naar smaak met nootmuskaat, peper en zout. Voeg eventueel wat melk toe voor een smeuïge puree.

  18. Afwerking:
  19. Leg een vispapillot op elk bord en geef er de citroenpuree bij. Garneer met een takje dille.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de kabeljauwfilets oppervlakkig ontdooien en dep droog.

  3. Snij de preiwitten in heel fijne ringen.

  4. Snij de wortelen in staafjes van 1 bij 5 cm.

  5. Snij de selder in fijne reepjes.

  6. Snij de tomaten in blokjes.

  7. Schil de aardappelen en snij in stukken.

  8. Bereiding:
  9. Verwarm de oven 10 min. voor op 220 °C.

  10. Verdeel ondertussen de preiringen over 4 vellen aluminiumfolie en leg er telkens een kabeljauwfilet bovenop. Kruid elk stuk vis met 1/2 koffiel. dragon, peper en zout.

  11. Verdeel er de stukjes wortel, selder en tomaat over. Vouw de papillot half dicht.

  12. Giet 1 eetl. bier over elke kabeljauwfilet. Leg er telkens 3 eetl. zure room en 3 takjes tijm op.

  13. Plooi de papillot dicht en laat bovenaan een klein gaatje open. Zet 40 min. in de voorverwarmde oven.

  14. Kook ondertussen de aardappelen 30 min. gaar in lichtgezouten water.

  15. Rasp de schil van de citroen (niet het wit) en pers hem uit.

  16. Hak de dille fijn (hou 4 takjes apart voor de versiering).

  17. Giet de aardappelen af, laat uitlekken en prak fijn. Meng met de boter, de room, de citroenzeste, 1 eetl. citroensap en de fijngehakte dille. Kruid naar smaak met nootmuskaat, peper en zout. Voeg eventueel wat melk toe voor een smeuïge puree.

  18. Afwerking:
  19. Leg een vispapillot op elk bord en geef er de citroenpuree bij. Garneer met een takje dille.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 497 kcal
Vet 23.7 g
Koolhydraat 35.2 g
Eiwit 34.5 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Palm Amberbier Wijn Le Peyrat Blanc A.O.P. Graves

Bekijk het recept digitaal