- Bewaar

- Bewaar
Papillot van koolvis met krieltjesbrochette en wasabimayonaise
Onze drankensuggesties
Bier Hoegaarden Witbier Wijn Verdicchio dei Castelli di Jesi D.O.C. Classico Moncaro Marche - Italië
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Bereiding in de keuken (ontdooitijd + 40 min.)
-
Laat de koolvishaasjes oppervlakkig ontdooien en dep droog.
-
Kook de snijbonen 5 min. onafgedekt in water. Giet af en snij in 2 of 3 afhankelijk van de lengte. Snipper 1 teentje knoflook en het rode pepertje fijn. Meng onder de snijbonen, samen met 2 eetl. olijfolie. Kruid met peper en zout en laat 30 min. trekken.
-
Wrijf intussen de ongeschilde krielaardappelen goed schoon onder koud water. Kook ze 10 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.
-
Snipper de rode ui en 1 teentje knoflook fijn. Snij de wortelen en de prei in fijne reepjes. Snij 4 mooie schijfjes van de citroen en pers de rest.
-
Verdeel de reepjes wortel en prei, de rode ui en het knoflook over 4 stukken bakpapier. Schik er een stuk vis op. Besprenkel met 2 eetl. olijfolie en het citroensap. Kruid met peper en zout. Leg een blaadje laurier en een schijfje citroen op de vis. Vouw het bakpapier goed dicht en wikkel elke papillot in een vel aluminiumfolie.
-
Steek de krielaardappelen per 3 op een brochettestokje met telkens enkele stukjes snijboon tussen.
-
Bereiding op de barbecue (20 min.)
-
Bak de papillotten ± 20 min. op een matig warme barbecue.
-
Warm de krieltjesbrochettes op de zijkant van de barbecue op.
-
Afwerking:
-
Schik een papillot en een krieltjesbrochette op elk bord.
-
Lepel 1 eetl. mayo met wasabi over elke brochette.
Als je een papillot op de barbecue klaarmaakt, is het belangrijk dat alle ingrediënten samen gaar zijn. Stoof daarom hardere of dikkere stukken groente even, voordat je ze in de papillot doet.
Onze drankensuggesties
Bier Hoegaarden Witbier Wijn Verdicchio dei Castelli di Jesi D.O.C. Classico Moncaro Marche - Italië
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Bereiding in de keuken (ontdooitijd + 40 min.)
-
Laat de koolvishaasjes oppervlakkig ontdooien en dep droog.
-
Kook de snijbonen 5 min. onafgedekt in water. Giet af en snij in 2 of 3 afhankelijk van de lengte. Snipper 1 teentje knoflook en het rode pepertje fijn. Meng onder de snijbonen, samen met 2 eetl. olijfolie. Kruid met peper en zout en laat 30 min. trekken.
-
Wrijf intussen de ongeschilde krielaardappelen goed schoon onder koud water. Kook ze 10 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.
-
Snipper de rode ui en 1 teentje knoflook fijn. Snij de wortelen en de prei in fijne reepjes. Snij 4 mooie schijfjes van de citroen en pers de rest.
-
Verdeel de reepjes wortel en prei, de rode ui en het knoflook over 4 stukken bakpapier. Schik er een stuk vis op. Besprenkel met 2 eetl. olijfolie en het citroensap. Kruid met peper en zout. Leg een blaadje laurier en een schijfje citroen op de vis. Vouw het bakpapier goed dicht en wikkel elke papillot in een vel aluminiumfolie.
-
Steek de krielaardappelen per 3 op een brochettestokje met telkens enkele stukjes snijboon tussen.
-
Bereiding op de barbecue (20 min.)
-
Bak de papillotten ± 20 min. op een matig warme barbecue.
-
Warm de krieltjesbrochettes op de zijkant van de barbecue op.
-
Afwerking:
-
Schik een papillot en een krieltjesbrochette op elk bord.
-
Lepel 1 eetl. mayo met wasabi over elke brochette.
Als je een papillot op de barbecue klaarmaakt, is het belangrijk dat alle ingrediënten samen gaar zijn. Stoof daarom hardere of dikkere stukken groente even, voordat je ze in de papillot doet.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Hoegaarden Witbier Wijn Verdicchio dei Castelli di Jesi D.O.C. Classico Moncaro Marche - Italië