Papillot van perenblokjes met bruine suiker
Papillot van perenblokjes met bruine suiker

Papillot van perenblokjes met bruine suiker

25 min.
Dessert
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 723 kcal
Vet 43.1 g
Koolhydraat 68.9 g
Eiwit 7.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Schil de peren, snij elke peer in 8 en besprenkel met het citroensap.

  3. Neem 4 vellen aluminiumfolie, plooi de randen wat over en verdeel over elk 'bootje' 8 stukjes peer en bestrooi telkens met 2 eetl. bruine suiker, 1 eetl. cognac en 1/4 koffiel. kaneel.

  4. Klop de mascarpone los met 1 eetl. water.

  5. Rooster de walnoten kort in een pan met antiaanbaklaag zonder vetstof.

  6. Bereiding:
  7. Plooi de papillotten dicht en laat 15 à 20 min. garen op de barbecue, naargelang u liever licht krokante of zachte peren hebt.

  8. Afwerking:
  9. Doe de inhoud van de papillotten (ook het vocht) in een diep dessertbord. Geef er een toefje mascarpone bij en bestrooi met de geroosterde walnoten en de veenbessen of rozijntjes.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Schil de peren, snij elke peer in 8 en besprenkel met het citroensap.

  3. Neem 4 vellen aluminiumfolie, plooi de randen wat over en verdeel over elk 'bootje' 8 stukjes peer en bestrooi telkens met 2 eetl. bruine suiker, 1 eetl. cognac en 1/4 koffiel. kaneel.

  4. Klop de mascarpone los met 1 eetl. water.

  5. Rooster de walnoten kort in een pan met antiaanbaklaag zonder vetstof.

  6. Bereiding:
  7. Plooi de papillotten dicht en laat 15 à 20 min. garen op de barbecue, naargelang u liever licht krokante of zachte peren hebt.

  8. Afwerking:
  9. Doe de inhoud van de papillotten (ook het vocht) in een diep dessertbord. Geef er een toefje mascarpone bij en bestrooi met de geroosterde walnoten en de veenbessen of rozijntjes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 723 kcal
Vet 43.1 g
Koolhydraat 68.9 g
Eiwit 7.8 g

Bekijk het recept digitaal