Papillot van staartvis met chorizo en trostomaten
Papillot van staartvis met chorizo en trostomaten

Papillot van staartvis met chorizo en trostomaten

50 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 414 kcal
Vet 9.5 g
Koolhydraat 40.4 g
Eiwit 42 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de vis oppervlakkig ontdooien en dep goed droog.

  3. Schil de aardappelen en snij in stukken.

  4. Maak met een mesje 3 inkepingen in de breedte in elk stuk vis. Snij de sneetjes chorizo in 2, rol de halve sneetjes op en stop ze in de inkepingen.

  5. Bereiding:
  6. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  7. Leg elk stuk vis op een vel bakpapier. Kruid met tijm, peper en zeezout en verdeel er de trostomaten (met de takjes) over. Besprenkel met de olijfolie. Vouw de pakketjes dicht en zet ± 20 min. in de voorverwarmde oven (afhankelijk van de dikte van de vis).

  8. Breng intussen 1 L water samen met het bouillonblokje aan de kook en kook de aardappelen 20 à 25 min. gaar. Giet af en vang het kookvocht op. Pureer de aardappelen met de melk en kruid met nootmuskaat, peper en zout.

  9. Kook de diepgevroren erwten 1 à 2 min. in het kookvocht van de aardappelen. Giet af en meng voorzichtig onder de aardappelen.

  10. Afwerking:
  11. Verdeel de papillotten over de borden en geef er de puree apart bij.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de vis oppervlakkig ontdooien en dep goed droog.

  3. Schil de aardappelen en snij in stukken.

  4. Maak met een mesje 3 inkepingen in de breedte in elk stuk vis. Snij de sneetjes chorizo in 2, rol de halve sneetjes op en stop ze in de inkepingen.

  5. Bereiding:
  6. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  7. Leg elk stuk vis op een vel bakpapier. Kruid met tijm, peper en zeezout en verdeel er de trostomaten (met de takjes) over. Besprenkel met de olijfolie. Vouw de pakketjes dicht en zet ± 20 min. in de voorverwarmde oven (afhankelijk van de dikte van de vis).

  8. Breng intussen 1 L water samen met het bouillonblokje aan de kook en kook de aardappelen 20 à 25 min. gaar. Giet af en vang het kookvocht op. Pureer de aardappelen met de melk en kruid met nootmuskaat, peper en zout.

  9. Kook de diepgevroren erwten 1 à 2 min. in het kookvocht van de aardappelen. Giet af en meng voorzichtig onder de aardappelen.

  10. Afwerking:
  11. Verdeel de papillotten over de borden en geef er de puree apart bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 414 kcal
Vet 9.5 g
Koolhydraat 40.4 g
Eiwit 42 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Château Petit Roubié - Picpoul de Pinet A.O.P. Coteaux du Languedoc Château du Bois de la Garde - A.O.P. Côtes du Rhône

Bekijk het recept digitaal