Pappardelle met prei en spinazie
Pappardelle met prei en spinazie

Pappardelle met prei en spinazie

25 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 3092 kj
Energie 739 kcal
Vet 31.4 g
Verzadigd vet 7.3 g
Koolhydraat 81.1 g
Suiker 8.7 g
Vezel 6.6 g
Eiwit 30 g
Zout 1.7 g
natrium 0.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Snij de preien in dunne ringen. Snipper de sjalot en het knoflook fijn. Rasp de parmezaan.

  2. Kook de pappardelle beetgaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking).

  3. Verhit de helft van de olijfolie in een grote, brede kookpot en stoof de sjalot en het knoflook glazig. Voeg de prei toe en stoof 10 min. Meng er de pesto onder.

  4. Doe de rauwe spinazie in een vergiet en giet de pasta af over de spinazie. Laat uitlekken.

  5. Rooster de pijnboompitten goudbruin in een pan met antiaanbaklaag zonder vetstof.

  6. Meng de pasta en de spinazie en roer er de rest van de olijfolie onder. Voeg toe aan de prei. Kruid goed met peper en zout en meng alles onder elkaar.

  7. Schep de pasta in diepe borden en werk af met de parmezaan en de pijnboompitten.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Snij de preien in dunne ringen. Snipper de sjalot en het knoflook fijn. Rasp de parmezaan.

  2. Kook de pappardelle beetgaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking).

  3. Verhit de helft van de olijfolie in een grote, brede kookpot en stoof de sjalot en het knoflook glazig. Voeg de prei toe en stoof 10 min. Meng er de pesto onder.

  4. Doe de rauwe spinazie in een vergiet en giet de pasta af over de spinazie. Laat uitlekken.

  5. Rooster de pijnboompitten goudbruin in een pan met antiaanbaklaag zonder vetstof.

  6. Meng de pasta en de spinazie en roer er de rest van de olijfolie onder. Voeg toe aan de prei. Kruid goed met peper en zout en meng alles onder elkaar.

  7. Schep de pasta in diepe borden en werk af met de parmezaan en de pijnboompitten.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 3092 kj
Energie 739 kcal
Vet 31.4 g
Verzadigd vet 7.3 g
Koolhydraat 81.1 g
Suiker 8.7 g
Vezel 6.6 g
Eiwit 30 g
Zout 1.7 g
natrium 0.7 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Puglia I.G.T. Verdeca-Chardonnay Masso Antico Puglia - Italië Bier Floreffe Blond Blond abdijbier

Bekijk het recept digitaal