Pappardelle met ragù
Pappardelle met ragù

Pappardelle met ragù

1 u. 15 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 909 kcal
Vet 44.6 g
Koolhydraat 82.8 g
Eiwit 37.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Snij de wortel en de uien heel fijn. Snipper het knoflookteentje fijn. Snipper de peterselie fijn. Snij de provolone met een dunschiller in schilfers

  3. Giet de hete kippenbouillon over de boschampignons (vooraf niet ontdooien) en roer even om. Voeg er de rode wijn aan toe en laat 30 min. trekken. Schep de champignons uit de marinade en snij ze in kleine stukjes.

  4. Verhit 3 eetl. olijfolie in een grote kookpot en doe er de stukjes ui, wortel en het fijngesnipperde teentje knoflook in. Laat zachtjes stoven (niet kleuren) gedurende 5 min. Roer af en toe om.

  5. Verhit 2 eetl. olijfolie in een braadpan en doe er het gehakt bij. Druk het met een vork uiteen tot het helemaal los en korrelig gebakken is.

  6. Voeg het gehakt bij de groentjes en doe er ook de gesnipperde peterselie, het kruidenblokje en 1/3 van de marinade bij. Kruid met cayennepeper, marjolein, peper en zout. Dek af en laat 10 min. sudderen op een zacht vuur. Voeg tussenin nog 1/3 van de marinade toe.

  7. Voeg de gepelde tomaten toe en mix de saus. Mix niet te lang zodat de saus niet te fijn wordt.

  8. Voeg de stukjes boschampignons toe, het tomatenconcentraat, het blaadje laurier en de geplette korianderbolletjes (plet ze tussen 2 lepels). Roer om, dek af en laat 1 u zachtjes sudderen. Voeg tussenin de rest van de marinade toe en laat de saus zachtjes inkoken.

  9. Kook intussen de pasta gaar gedurende 6 min. in 5 L lichtjes gezouten water. Giet af. Meng 1/3 van de saus goed onder de pasta.

  10. Verdeel de pasta over diepe borden en geef er de rest van de saus apart bij. Dien onmiddellijk op met schilfers provolone of parmezaan.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Snij de wortel en de uien heel fijn. Snipper het knoflookteentje fijn. Snipper de peterselie fijn. Snij de provolone met een dunschiller in schilfers

  3. Giet de hete kippenbouillon over de boschampignons (vooraf niet ontdooien) en roer even om. Voeg er de rode wijn aan toe en laat 30 min. trekken. Schep de champignons uit de marinade en snij ze in kleine stukjes.

  4. Verhit 3 eetl. olijfolie in een grote kookpot en doe er de stukjes ui, wortel en het fijngesnipperde teentje knoflook in. Laat zachtjes stoven (niet kleuren) gedurende 5 min. Roer af en toe om.

  5. Verhit 2 eetl. olijfolie in een braadpan en doe er het gehakt bij. Druk het met een vork uiteen tot het helemaal los en korrelig gebakken is.

  6. Voeg het gehakt bij de groentjes en doe er ook de gesnipperde peterselie, het kruidenblokje en 1/3 van de marinade bij. Kruid met cayennepeper, marjolein, peper en zout. Dek af en laat 10 min. sudderen op een zacht vuur. Voeg tussenin nog 1/3 van de marinade toe.

  7. Voeg de gepelde tomaten toe en mix de saus. Mix niet te lang zodat de saus niet te fijn wordt.

  8. Voeg de stukjes boschampignons toe, het tomatenconcentraat, het blaadje laurier en de geplette korianderbolletjes (plet ze tussen 2 lepels). Roer om, dek af en laat 1 u zachtjes sudderen. Voeg tussenin de rest van de marinade toe en laat de saus zachtjes inkoken.

  9. Kook intussen de pasta gaar gedurende 6 min. in 5 L lichtjes gezouten water. Giet af. Meng 1/3 van de saus goed onder de pasta.

  10. Verdeel de pasta over diepe borden en geef er de rest van de saus apart bij. Dien onmiddellijk op met schilfers provolone of parmezaan.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 909 kcal
Vet 44.6 g
Koolhydraat 82.8 g
Eiwit 37.2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Castell'in Villa D.O.C.G. Chianti Classico Italië Wijn Deze wijn is gemaakt van 100 % sangiovesedruiven. Na de dikke, intens donkerrode kleur volgt een zachte neus met aroma's van rijp rood fruit, gekonfijte toetsen (typisch voor een sangiovese), wilde kruiden en muntchocolade. In de mond krijgt u echt een complexe, mooi evenwichtige wijn. Het fruit, de aciditeit, de houttoetsen en de heel rijpe tannines zijn perfect in balans. Wijn Inycon, Nero d'Avola IGT Rosso di Sicilia Italië Wijn De Inycon Nero d'Avola is een krachtige rode wijn met een rijk boeket van pruimen (mirabel) en kruiden. Jong serveren.

Bekijk het recept digitaal