- Bewaar

- Bewaar
Parelhoen met geuze
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Laat het parelhoen bijna volledig ontdooien, zodat u het in stukken kunt snijden.
-
Bereiding:
-
Verhit 2 eetl. boter in een stoofpot en bak de stukken parelhoen rondom goudbruin.
-
Voeg de fijngesnipperde sjalot toe, samen met de spekblokjes. Laat even stoven en kruid met peper en zout, een takje tijm en een blaadje laurier.
-
Giet er het flesje geuze bij, dek de pan af en laat het parelhoen zachtjes gaar stoven (gedurende ± 1 u 15 min.).
-
Haal de stukken parelhoen uit de pot en hou ze warm. Doe de aalbessengelei bij het braadvocht en laat even doorkoken. Bind de saus met een weinig instantsausbinder.
-
Afwerking:
-
Dien op met witloof en kroketten.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Laat het parelhoen bijna volledig ontdooien, zodat u het in stukken kunt snijden.
-
Bereiding:
-
Verhit 2 eetl. boter in een stoofpot en bak de stukken parelhoen rondom goudbruin.
-
Voeg de fijngesnipperde sjalot toe, samen met de spekblokjes. Laat even stoven en kruid met peper en zout, een takje tijm en een blaadje laurier.
-
Giet er het flesje geuze bij, dek de pan af en laat het parelhoen zachtjes gaar stoven (gedurende ± 1 u 15 min.).
-
Haal de stukken parelhoen uit de pot en hou ze warm. Doe de aalbessengelei bij het braadvocht en laat even doorkoken. Bind de saus met een weinig instantsausbinder.
-
Afwerking:
-
Dien op met witloof en kroketten.