- Bewaar

- Bewaar
Parelhoen op Brabantse wijze
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Laat de parelhoen ontdooien zodat u hem in stukken kunt snijden.
-
Bereiding:
-
Verhit 2 eetl. boter in een stoofpot en bak de stukken parelhoen rondom goudbruin.
-
Voeg de fijngesnipperde sjalot toe, samen met de spekblokjes. Laat even stoven en kruid met peper en zout, een takje tijm en een blaadje laurier. Giet er het flesje geuze bij.
-
Dek de pan af en laat zachtjes gaar stoven, gedurende ongeveer 1 u 15 min.
-
Haal de stukken parelhoen uit de pot en hou ze warm. Doe de aalbessengelei bij het braadvocht en laat even doorkoken. Bind de saus met een weinig sausbinder.
-
Afwerking:
-
Dien op met witloof en kroketten.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Laat de parelhoen ontdooien zodat u hem in stukken kunt snijden.
-
Bereiding:
-
Verhit 2 eetl. boter in een stoofpot en bak de stukken parelhoen rondom goudbruin.
-
Voeg de fijngesnipperde sjalot toe, samen met de spekblokjes. Laat even stoven en kruid met peper en zout, een takje tijm en een blaadje laurier. Giet er het flesje geuze bij.
-
Dek de pan af en laat zachtjes gaar stoven, gedurende ongeveer 1 u 15 min.
-
Haal de stukken parelhoen uit de pot en hou ze warm. Doe de aalbessengelei bij het braadvocht en laat even doorkoken. Bind de saus met een weinig sausbinder.
-
Afwerking:
-
Dien op met witloof en kroketten.