Parelhoen op Brabantse wijze
Parelhoen op Brabantse wijze

Parelhoen op Brabantse wijze

1 u. 30 min.
Hoofdgerecht
2 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 806 kcal
Vet 35.2 g
Koolhydraat 34.5 g
Eiwit 74.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de parelhoen ontdooien zodat u hem in stukken kunt snijden.

  3. Bereiding:
  4. Verhit 2 eetl. boter in een stoofpot en bak de stukken parelhoen rondom goudbruin.

  5. Voeg de fijngesnipperde sjalot toe, samen met de spekblokjes. Laat even stoven en kruid met peper en zout, een takje tijm en een blaadje laurier. Giet er het flesje geuze bij.

  6. Dek de pan af en laat zachtjes gaar stoven, gedurende ongeveer 1 u 15 min.

  7. Haal de stukken parelhoen uit de pot en hou ze warm. Doe de aalbessengelei bij het braadvocht en laat even doorkoken. Bind de saus met een weinig sausbinder.

  8. Afwerking:
  9. Dien op met witloof en kroketten.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de parelhoen ontdooien zodat u hem in stukken kunt snijden.

  3. Bereiding:
  4. Verhit 2 eetl. boter in een stoofpot en bak de stukken parelhoen rondom goudbruin.

  5. Voeg de fijngesnipperde sjalot toe, samen met de spekblokjes. Laat even stoven en kruid met peper en zout, een takje tijm en een blaadje laurier. Giet er het flesje geuze bij.

  6. Dek de pan af en laat zachtjes gaar stoven, gedurende ongeveer 1 u 15 min.

  7. Haal de stukken parelhoen uit de pot en hou ze warm. Doe de aalbessengelei bij het braadvocht en laat even doorkoken. Bind de saus met een weinig sausbinder.

  8. Afwerking:
  9. Dien op met witloof en kroketten.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 806 kcal
Vet 35.2 g
Koolhydraat 34.5 g
Eiwit 74.8 g

Bekijk het recept digitaal