- Bewaar

- Bewaar
Parelhoen op een preibedje
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Laat de parelhoenfilets ontdooien.
-
Snij het preiwit in fijne ringen.
-
Snipper de bieslook fijn.
-
Borstel de champignons schoon en snij in 4.
-
Bereiding:
-
Smelt 1 eetl. boter in een kookpot en stoof de preiringen gedurende 10 min.
-
Voeg de room en de fijngesnipperde bieslook toe en laat 5 min. koken. Kruid naar smaak met peper en zout.
-
Verhit ondertussen 2 eetl. olijfolie in een braadpan en stoof de champignons gaar gedurende 10 min. Kruid met peper en zout. Zet opzij en hou warm.
-
Smelt in dezelfde pan 1 eetl. boter en bak de ontdooide parelhoenfilets gedurende 4 min. aan elke kant. Kruid naar smaak met peper en zout en haal uit de pan. Giet 1 dl gevogeltefond in de pan en schraap de braadresten los. Laat even inkoken.
-
Maak de sabayon: klop de eidooiers op een zacht vuurtje los met de porto en 4 eetl. gevogeltefond, tot er stevig schuim ontstaat. Let op: laat de sabayon niet koken.
-
Afwerking:
-
Schik op elk bord een bedje prei. Verdeel er enkele gebakken champignons over en leg de parelhoenfilet erop. Lepel er wat braadvocht over en werk af met de sabayon. Lekker met rösti of kroketten.
De rest van de fond kan u bewaren in een gesloten bokaal. Zet weg in de diepvries tot een volgende bereiding.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Laat de parelhoenfilets ontdooien.
-
Snij het preiwit in fijne ringen.
-
Snipper de bieslook fijn.
-
Borstel de champignons schoon en snij in 4.
-
Bereiding:
-
Smelt 1 eetl. boter in een kookpot en stoof de preiringen gedurende 10 min.
-
Voeg de room en de fijngesnipperde bieslook toe en laat 5 min. koken. Kruid naar smaak met peper en zout.
-
Verhit ondertussen 2 eetl. olijfolie in een braadpan en stoof de champignons gaar gedurende 10 min. Kruid met peper en zout. Zet opzij en hou warm.
-
Smelt in dezelfde pan 1 eetl. boter en bak de ontdooide parelhoenfilets gedurende 4 min. aan elke kant. Kruid naar smaak met peper en zout en haal uit de pan. Giet 1 dl gevogeltefond in de pan en schraap de braadresten los. Laat even inkoken.
-
Maak de sabayon: klop de eidooiers op een zacht vuurtje los met de porto en 4 eetl. gevogeltefond, tot er stevig schuim ontstaat. Let op: laat de sabayon niet koken.
-
Afwerking:
-
Schik op elk bord een bedje prei. Verdeel er enkele gebakken champignons over en leg de parelhoenfilet erop. Lepel er wat braadvocht over en werk af met de sabayon. Lekker met rösti of kroketten.
De rest van de fond kan u bewaren in een gesloten bokaal. Zet weg in de diepvries tot een volgende bereiding.