- Bewaar

- Bewaar
Parmentier met staartvis en kruidenkorstje
Onze drankensuggesties
Bier Tempelier Amberbier Wijn Pazo La Maza Albariño D.O. Rías Baixas Spanje
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Laat de vis oppervlakkig ontdooien en dep droog.
-
Schil de aardappelen en de knolselder en snij in stukken.
-
Verwijder de harde kern uit het witloof en snij in stukken van 1 cm.
-
Pluk de blaadjes platte peterselie, dille en tuinkers.
-
Rasp de schil van de citroen (niet het wit) en pers de helft van de citroen.
-
Snij de korst van het brood en verkruimel de sneetjes.
-
Snipper het knoflook fijn.
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Bereiding:
-
Kook de aardappelen en de knolselder 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en pureer. Meng er de melk en 2 eetl. boter onder. Kruid met zwarte peper, zout en nootmuskaat.
-
Smelt intussen 1 eetl. boter in een kookpot en stoof het witloof 10 min. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Mix het broodkruim met de citroenzeste, het knoflook, de dille, de platte peterselie, de helft van de tuinkers, het citroensap en de olijfolie. Kruid met peper en zout.
-
Schep de knolselderpuree in een ovenschaal. Verdeel er het gestoofde witloof over en leg er de staartvisfilets bovenop. Kruid met peper en zout en verdeel de broodkruimmengeling over de vis.
-
Bak ± 25 min. in de voorverwarmde oven.
-
Afwerking:
-
Bestrooi met de rest van de tuinkers.
Onze drankensuggesties
Bier Tempelier Amberbier Wijn Pazo La Maza Albariño D.O. Rías Baixas Spanje
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Laat de vis oppervlakkig ontdooien en dep droog.
-
Schil de aardappelen en de knolselder en snij in stukken.
-
Verwijder de harde kern uit het witloof en snij in stukken van 1 cm.
-
Pluk de blaadjes platte peterselie, dille en tuinkers.
-
Rasp de schil van de citroen (niet het wit) en pers de helft van de citroen.
-
Snij de korst van het brood en verkruimel de sneetjes.
-
Snipper het knoflook fijn.
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Bereiding:
-
Kook de aardappelen en de knolselder 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en pureer. Meng er de melk en 2 eetl. boter onder. Kruid met zwarte peper, zout en nootmuskaat.
-
Smelt intussen 1 eetl. boter in een kookpot en stoof het witloof 10 min. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Mix het broodkruim met de citroenzeste, het knoflook, de dille, de platte peterselie, de helft van de tuinkers, het citroensap en de olijfolie. Kruid met peper en zout.
-
Schep de knolselderpuree in een ovenschaal. Verdeel er het gestoofde witloof over en leg er de staartvisfilets bovenop. Kruid met peper en zout en verdeel de broodkruimmengeling over de vis.
-
Bak ± 25 min. in de voorverwarmde oven.
-
Afwerking:
-
Bestrooi met de rest van de tuinkers.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Tempelier Amberbier Wijn Pazo La Maza Albariño D.O. Rías Baixas Spanje