Parmentier met staartvis en kruidenkorstje
Parmentier met staartvis en kruidenkorstje

Parmentier met staartvis en kruidenkorstje

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 510 kcal
Vet 19.3 g
Verzadigd vet 8.2 g
Koolhydraat 46.1 g
Suiker 5.2 g
Vezel 10.9 g
Eiwit 32.1 g
Zout 0.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de vis oppervlakkig ontdooien en dep droog.

  3. Schil de aardappelen en de knolselder en snij in stukken.

  4. Verwijder de harde kern uit het witloof en snij in stukken van 1 cm.

  5. Pluk de blaadjes platte peterselie, dille en tuinkers.

  6. Rasp de schil van de citroen (niet het wit) en pers de helft van de citroen.

  7. Snij de korst van het brood en verkruimel de sneetjes.

  8. Snipper het knoflook fijn.

  9. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  10. Bereiding:
  11. Kook de aardappelen en de knolselder 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en pureer. Meng er de melk en 2 eetl. boter onder. Kruid met zwarte peper, zout en nootmuskaat.

  12. Smelt intussen 1 eetl. boter in een kookpot en stoof het witloof 10 min. Kruid met zwarte peper en zout.

  13. Mix het broodkruim met de citroenzeste, het knoflook, de dille, de platte peterselie, de helft van de tuinkers, het citroensap en de olijfolie. Kruid met peper en zout.

  14. Schep de knolselderpuree in een ovenschaal. Verdeel er het gestoofde witloof over en leg er de staartvisfilets bovenop. Kruid met peper en zout en verdeel de broodkruimmengeling over de vis.

  15. Bak ± 25 min. in de voorverwarmde oven.

  16. Afwerking:
  17. Bestrooi met de rest van de tuinkers.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de vis oppervlakkig ontdooien en dep droog.

  3. Schil de aardappelen en de knolselder en snij in stukken.

  4. Verwijder de harde kern uit het witloof en snij in stukken van 1 cm.

  5. Pluk de blaadjes platte peterselie, dille en tuinkers.

  6. Rasp de schil van de citroen (niet het wit) en pers de helft van de citroen.

  7. Snij de korst van het brood en verkruimel de sneetjes.

  8. Snipper het knoflook fijn.

  9. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  10. Bereiding:
  11. Kook de aardappelen en de knolselder 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en pureer. Meng er de melk en 2 eetl. boter onder. Kruid met zwarte peper, zout en nootmuskaat.

  12. Smelt intussen 1 eetl. boter in een kookpot en stoof het witloof 10 min. Kruid met zwarte peper en zout.

  13. Mix het broodkruim met de citroenzeste, het knoflook, de dille, de platte peterselie, de helft van de tuinkers, het citroensap en de olijfolie. Kruid met peper en zout.

  14. Schep de knolselderpuree in een ovenschaal. Verdeel er het gestoofde witloof over en leg er de staartvisfilets bovenop. Kruid met peper en zout en verdeel de broodkruimmengeling over de vis.

  15. Bak ± 25 min. in de voorverwarmde oven.

  16. Afwerking:
  17. Bestrooi met de rest van de tuinkers.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 510 kcal
Vet 19.3 g
Verzadigd vet 8.2 g
Koolhydraat 46.1 g
Suiker 5.2 g
Vezel 10.9 g
Eiwit 32.1 g
Zout 0.7 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Tempelier Amberbier Wijn Pazo La Maza Albariño D.O. Rías Baixas Spanje

Bekijk het recept digitaal