Parmentier met vegetarische gyros en wittekool
Parmentier met vegetarische gyros en wittekool

Parmentier met vegetarische gyros en wittekool

50 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 665 kcal
Vet 21.7 g
Verzadigd vet 13.7 g
Koolhydraat 65.5 g
Suiker 16.9 g
Vezel 15.2 g
Eiwit 44 g
Zout 3.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 15 min.)

  3. Laat de gyros volledig ontdooien.

  4. Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken.

  5. Snij de wittekool in fijne reepjes met een groot mes (of de mandoline).

  6. Bereiding:
  7. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  8. Kook de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en meng er 1 dl melk en 1 eetl. boter onder. Prak tot puree en kruid met peper, zout en de nootmuskaat.

  9. Kook intussen de wittekool 8 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water.

  10. Smelt 2 eetl. boter in een kookpot en meng er de bloem onder. Laat even drogen op het vuur en verkruimel er het bouillonblokje over. Voeg beetje bij beetje en al roerend de rest van de melk toe en klop tot een gladde saus. Roer er de smeerkaas onder.

  11. Meng het kruidentuiltje onder de gyros en verdeel over een ovenschaal. Schik er de wittekool op en giet er de kaassaus over. Lepel er de aardappelpuree over.

  12. Bestrooi met de geraspte kaas en het paneermeel. Zet ± 30 min. in de voorverwarmde oven.

Tip

Maakt u deze ovenschotel op voorhand? Dan hoeft u de oven niet voor te verwarmen. Volg het recept t.e.m. stap 5. Laat afkoelen, dek af en zet in de koelkast.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 15 min.)

  3. Laat de gyros volledig ontdooien.

  4. Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken.

  5. Snij de wittekool in fijne reepjes met een groot mes (of de mandoline).

  6. Bereiding:
  7. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  8. Kook de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en meng er 1 dl melk en 1 eetl. boter onder. Prak tot puree en kruid met peper, zout en de nootmuskaat.

  9. Kook intussen de wittekool 8 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water.

  10. Smelt 2 eetl. boter in een kookpot en meng er de bloem onder. Laat even drogen op het vuur en verkruimel er het bouillonblokje over. Voeg beetje bij beetje en al roerend de rest van de melk toe en klop tot een gladde saus. Roer er de smeerkaas onder.

  11. Meng het kruidentuiltje onder de gyros en verdeel over een ovenschaal. Schik er de wittekool op en giet er de kaassaus over. Lepel er de aardappelpuree over.

  12. Bestrooi met de geraspte kaas en het paneermeel. Zet ± 30 min. in de voorverwarmde oven.

Tip

Maakt u deze ovenschotel op voorhand? Dan hoeft u de oven niet voor te verwarmen. Volg het recept t.e.m. stap 5. Laat afkoelen, dek af en zet in de koelkast.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 665 kcal
Vet 21.7 g
Verzadigd vet 13.7 g
Koolhydraat 65.5 g
Suiker 16.9 g
Vezel 15.2 g
Eiwit 44 g
Zout 3.7 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Hopus Sterk blond bier Wijn Casa Mayor Chardonnay Old Vines D.O. Colchagua Valley Chili

Bekijk het recept digitaal