- Bewaar

- Bewaar
Parmentier met vegetarische gyros en wittekool
Onze drankensuggesties
Bier Hopus Sterk blond bier Wijn Casa Mayor Chardonnay Old Vines D.O. Colchagua Valley Chili
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd + 15 min.)
-
Laat de gyros volledig ontdooien.
-
Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken.
-
Snij de wittekool in fijne reepjes met een groot mes (of de mandoline).
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Kook de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en meng er 1 dl melk en 1 eetl. boter onder. Prak tot puree en kruid met peper, zout en de nootmuskaat.
-
Kook intussen de wittekool 8 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water.
-
Smelt 2 eetl. boter in een kookpot en meng er de bloem onder. Laat even drogen op het vuur en verkruimel er het bouillonblokje over. Voeg beetje bij beetje en al roerend de rest van de melk toe en klop tot een gladde saus. Roer er de smeerkaas onder.
-
Meng het kruidentuiltje onder de gyros en verdeel over een ovenschaal. Schik er de wittekool op en giet er de kaassaus over. Lepel er de aardappelpuree over.
-
Bestrooi met de geraspte kaas en het paneermeel. Zet ± 30 min. in de voorverwarmde oven.
Maakt u deze ovenschotel op voorhand? Dan hoeft u de oven niet voor te verwarmen. Volg het recept t.e.m. stap 5. Laat afkoelen, dek af en zet in de koelkast.
Onze drankensuggesties
Bier Hopus Sterk blond bier Wijn Casa Mayor Chardonnay Old Vines D.O. Colchagua Valley Chili
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd + 15 min.)
-
Laat de gyros volledig ontdooien.
-
Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken.
-
Snij de wittekool in fijne reepjes met een groot mes (of de mandoline).
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Kook de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en meng er 1 dl melk en 1 eetl. boter onder. Prak tot puree en kruid met peper, zout en de nootmuskaat.
-
Kook intussen de wittekool 8 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water.
-
Smelt 2 eetl. boter in een kookpot en meng er de bloem onder. Laat even drogen op het vuur en verkruimel er het bouillonblokje over. Voeg beetje bij beetje en al roerend de rest van de melk toe en klop tot een gladde saus. Roer er de smeerkaas onder.
-
Meng het kruidentuiltje onder de gyros en verdeel over een ovenschaal. Schik er de wittekool op en giet er de kaassaus over. Lepel er de aardappelpuree over.
-
Bestrooi met de geraspte kaas en het paneermeel. Zet ± 30 min. in de voorverwarmde oven.
Maakt u deze ovenschotel op voorhand? Dan hoeft u de oven niet voor te verwarmen. Volg het recept t.e.m. stap 5. Laat afkoelen, dek af en zet in de koelkast.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Hopus Sterk blond bier Wijn Casa Mayor Chardonnay Old Vines D.O. Colchagua Valley Chili