- Bewaar

- Bewaar
Parmentier met witloof en balletjes
Onze drankensuggesties
Bier Floreffe Blond Blond abdijbier Wijn Les Hauts Rocs A.O.P. Côtes du Rhône Milieubewuste teelt
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Verwijder de harde kern uit het witloof en snij in de lengte in 2.
-
Schil de aardappelen en snij in stukken.
-
Snipper de peterselie fijn.
-
Bereiding:
-
Kook de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en pureer met 1 ei en 1 dl room. Kruid met zwarte peper, zout en nootmuskaat.
-
Meng ondertussen het gehakt met 1 ei en het paneermeel. Kneed balletjes ter grootte van een pingpongballetje.
-
Smelt 1 eetl. boter in een kookpot en stoof het witloof 10 min. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Smelt 1 eetl. boter in een pan en bak de balletjes goudbruin aan alle kanten. Laat 5 min. verder garen op een matig vuur.
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Vet een ovenschaal in met 1 koffiel. boter en verdeel er de puree over. Bedek met het witloof, overgiet met 1 dl room en leg er de balletjes op. Bestrooi met de geraspte kaas en bak 15 min. in de voorverwarmde oven. Laat 5 min. afkoelen.
-
Afwerking:
-
Werk af met de peterselie.
Onze drankensuggesties
Bier Floreffe Blond Blond abdijbier Wijn Les Hauts Rocs A.O.P. Côtes du Rhône Milieubewuste teelt
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Verwijder de harde kern uit het witloof en snij in de lengte in 2.
-
Schil de aardappelen en snij in stukken.
-
Snipper de peterselie fijn.
-
Bereiding:
-
Kook de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en pureer met 1 ei en 1 dl room. Kruid met zwarte peper, zout en nootmuskaat.
-
Meng ondertussen het gehakt met 1 ei en het paneermeel. Kneed balletjes ter grootte van een pingpongballetje.
-
Smelt 1 eetl. boter in een kookpot en stoof het witloof 10 min. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Smelt 1 eetl. boter in een pan en bak de balletjes goudbruin aan alle kanten. Laat 5 min. verder garen op een matig vuur.
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Vet een ovenschaal in met 1 koffiel. boter en verdeel er de puree over. Bedek met het witloof, overgiet met 1 dl room en leg er de balletjes op. Bestrooi met de geraspte kaas en bak 15 min. in de voorverwarmde oven. Laat 5 min. afkoelen.
-
Afwerking:
-
Werk af met de peterselie.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Floreffe Blond Blond abdijbier Wijn Les Hauts Rocs A.O.P. Côtes du Rhône Milieubewuste teelt