Parmentier met witloof en balletjes
Parmentier met witloof en balletjes

Parmentier met witloof en balletjes

1 u.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 819 kcal
Vet 50.8 g
Verzadigd vet 24.7 g
Koolhydraat 41.8 g
Suiker 10 g
Vezel 6.9 g
Eiwit 45 g
Zout 2.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Verwijder de harde kern uit het witloof en snij in de lengte in 2.

  4. Schil de aardappelen en snij in stukken.

  5. Snipper de peterselie fijn.

  6. Bereiding:
  7. Kook de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en pureer met 1 ei en 1 dl room. Kruid met zwarte peper, zout en nootmuskaat.

  8. Meng ondertussen het gehakt met 1 ei en het paneermeel. Kneed balletjes ter grootte van een pingpongballetje.

  9. Smelt 1 eetl. boter in een kookpot en stoof het witloof 10 min. Kruid met zwarte peper en zout.

  10. Smelt 1 eetl. boter in een pan en bak de balletjes goudbruin aan alle kanten. Laat 5 min. verder garen op een matig vuur.

  11. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  12. Vet een ovenschaal in met 1 koffiel. boter en verdeel er de puree over. Bedek met het witloof, overgiet met 1 dl room en leg er de balletjes op. Bestrooi met de geraspte kaas en bak 15 min. in de voorverwarmde oven. Laat 5 min. afkoelen.

  13. Afwerking:
  14. Werk af met de peterselie.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Verwijder de harde kern uit het witloof en snij in de lengte in 2.

  4. Schil de aardappelen en snij in stukken.

  5. Snipper de peterselie fijn.

  6. Bereiding:
  7. Kook de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en pureer met 1 ei en 1 dl room. Kruid met zwarte peper, zout en nootmuskaat.

  8. Meng ondertussen het gehakt met 1 ei en het paneermeel. Kneed balletjes ter grootte van een pingpongballetje.

  9. Smelt 1 eetl. boter in een kookpot en stoof het witloof 10 min. Kruid met zwarte peper en zout.

  10. Smelt 1 eetl. boter in een pan en bak de balletjes goudbruin aan alle kanten. Laat 5 min. verder garen op een matig vuur.

  11. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  12. Vet een ovenschaal in met 1 koffiel. boter en verdeel er de puree over. Bedek met het witloof, overgiet met 1 dl room en leg er de balletjes op. Bestrooi met de geraspte kaas en bak 15 min. in de voorverwarmde oven. Laat 5 min. afkoelen.

  13. Afwerking:
  14. Werk af met de peterselie.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 819 kcal
Vet 50.8 g
Verzadigd vet 24.7 g
Koolhydraat 41.8 g
Suiker 10 g
Vezel 6.9 g
Eiwit 45 g
Zout 2.8 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Floreffe Blond Blond abdijbier Wijn Les Hauts Rocs A.O.P. Côtes du Rhône Milieubewuste teelt

Bekijk het recept digitaal