Parmentier van wijting met rammenas en wortel
Parmentier van wijting met rammenas en wortel

Parmentier van wijting met rammenas en wortel

1 u.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 488 kcal
Vet 19.6 g
Verzadigd vet 6.6 g
Koolhydraat 44.8 g
Suiker 8.2 g
Vezel 6.8 g
Eiwit 29.7 g
Zout 1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Laat de vis volledig ontdooien en dep droog.

  2. Schil de aardappelen, de rammenas en de wortelen en snij in stukken.

  3. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  4. Kook de aardappelen, de rammenas en de wortelen samen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en pureer. Kruid met nootmuskaat, peper en zout en roer er de boter onder.

  5. Bestrijk ondertussen de visfilets met de mosterd en leg ze naast elkaar in een ovenschaal.

  6. Hak de peterselie heel fijn en meng er het paneermeel, de sesamzaadjes en de olijfolie onder.

  7. Verdeel de rammenaspuree over de vis en bestrooi met het peterseliemengsel. Zet 30 min. in de voorverwarmde oven.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Laat de vis volledig ontdooien en dep droog.

  2. Schil de aardappelen, de rammenas en de wortelen en snij in stukken.

  3. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  4. Kook de aardappelen, de rammenas en de wortelen samen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en pureer. Kruid met nootmuskaat, peper en zout en roer er de boter onder.

  5. Bestrijk ondertussen de visfilets met de mosterd en leg ze naast elkaar in een ovenschaal.

  6. Hak de peterselie heel fijn en meng er het paneermeel, de sesamzaadjes en de olijfolie onder.

  7. Verdeel de rammenaspuree over de vis en bestrooi met het peterseliemengsel. Zet 30 min. in de voorverwarmde oven.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 488 kcal
Vet 19.6 g
Verzadigd vet 6.6 g
Koolhydraat 44.8 g
Suiker 8.2 g
Vezel 6.8 g
Eiwit 29.7 g
Zout 1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Floreffe Tripel Blond abdijbier Wijn Mud House Sauvignon Blanc Marlborough Nieuw-Zeeland

Bekijk het recept digitaal