Parmentier van zalm en prei
Parmentier van zalm en prei

Parmentier van zalm en prei

1 u. 5 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 833 kcal
Vet 48.2 g
Koolhydraat 59.4 g
Eiwit 40.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Snij verse prei in ringen.

  4. Schil de aardappelen en snij in stukken.

  5. Bereiding:
  6. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  7. Kook de aardappelen ± 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en pureer, samen met 1 eetl. boter en de melk. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Meng goed tot de puree smeuïg is.

  8. Smelt intussen 3 eetl. boter in een kookpot en roer er de bloem met een klopper onder. Laat even drogen op het vuur. Voeg beetje bij beetje en al roerend de visbouillon toe en laat pruttelen tot u een gladde, gebonden saus hebt.

  9. Voeg de (diepgevroren) preiringen toe aan de saus en laat 10 min. sudderen op een zacht vuur. Kruid met peper en zout.

  10. Giet een laagje preisaus in een grote ovenschaal. Leg er de diepgevroren zalmporties bovenop. Giet er de rest van de saus over.

  11. Verdeel er de puree over en trek er enkele strepen in met een vork. Bestrooi met het paneermeel en leg er 1 eetl. boter in klontjes op.

  12. Bak 30 à 35 min. in de voorverwarmde oven. Zet de laatste minuten de ovengrill aan voor een mooi goudbruin korstje.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Snij verse prei in ringen.

  4. Schil de aardappelen en snij in stukken.

  5. Bereiding:
  6. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  7. Kook de aardappelen ± 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en pureer, samen met 1 eetl. boter en de melk. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Meng goed tot de puree smeuïg is.

  8. Smelt intussen 3 eetl. boter in een kookpot en roer er de bloem met een klopper onder. Laat even drogen op het vuur. Voeg beetje bij beetje en al roerend de visbouillon toe en laat pruttelen tot u een gladde, gebonden saus hebt.

  9. Voeg de (diepgevroren) preiringen toe aan de saus en laat 10 min. sudderen op een zacht vuur. Kruid met peper en zout.

  10. Giet een laagje preisaus in een grote ovenschaal. Leg er de diepgevroren zalmporties bovenop. Giet er de rest van de saus over.

  11. Verdeel er de puree over en trek er enkele strepen in met een vork. Bestrooi met het paneermeel en leg er 1 eetl. boter in klontjes op.

  12. Bak 30 à 35 min. in de voorverwarmde oven. Zet de laatste minuten de ovengrill aan voor een mooi goudbruin korstje.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 833 kcal
Vet 48.2 g
Koolhydraat 59.4 g
Eiwit 40.6 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Brugs Witbier Wijn Jean Balmont Chardonnay Vin de France

Bekijk het recept digitaal