Parmentierschotel met mediterrane groenten en gehakt

Parmentierschotel met mediterrane groenten en gehakt

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 722 kcal
Vet 40.8 g
Koolhydraat 48.1 g
Eiwit 40.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Schil de aardappelen, snij in stukjes en kook ± 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.

  3. Stamp de aardappelen fijn en meng met 1 eetl. boter en de eidooier. Kruid goed met nootmuskaat, peper en zout.

  4. Snipper intussen de ui en de teentjes knoflook fijn.

  5. Rasp de parmezaan en meng onder het paneermeel.

  6. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  7. Bereiding:
  8. Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof de ui en het knoflook glazig. Voeg de diepgevroren groenten toe en laat even stoven tot al het vocht verdampt is.

  9. Voeg de tomatenstukjes toe en kruid met peper en zout.

  10. Bak ondertussen het gehakt in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Maak los met een vork.

  11. Doe het gehakt bij de groentemengeling en laat 5 min. sudderen.

  12. Verdeel over een ovenschaal en bedek met de puree. Bestrooi met de parmezaanpaneermeelmengeling en leg er 1 eetl. boter in kleine klontjes op. Zet de ovenschaal 20 min. in de voorverwarmde oven.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Schil de aardappelen, snij in stukjes en kook ± 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.

  3. Stamp de aardappelen fijn en meng met 1 eetl. boter en de eidooier. Kruid goed met nootmuskaat, peper en zout.

  4. Snipper intussen de ui en de teentjes knoflook fijn.

  5. Rasp de parmezaan en meng onder het paneermeel.

  6. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  7. Bereiding:
  8. Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof de ui en het knoflook glazig. Voeg de diepgevroren groenten toe en laat even stoven tot al het vocht verdampt is.

  9. Voeg de tomatenstukjes toe en kruid met peper en zout.

  10. Bak ondertussen het gehakt in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Maak los met een vork.

  11. Doe het gehakt bij de groentemengeling en laat 5 min. sudderen.

  12. Verdeel over een ovenschaal en bedek met de puree. Bestrooi met de parmezaanpaneermeelmengeling en leg er 1 eetl. boter in kleine klontjes op. Zet de ovenschaal 20 min. in de voorverwarmde oven.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 722 kcal
Vet 40.8 g
Koolhydraat 48.1 g
Eiwit 40.4 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Hapkin Blond bier Wijn Rasiguères - Château Planèzes (rosé) A.O.P. Côtes du Roussillon

Bekijk het recept digitaal