Pasta met gerookt spek, prei en mosterdsaus
Pasta met gerookt spek, prei en mosterdsaus

Pasta met gerookt spek, prei en mosterdsaus

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snij het preiwit en een beetje groen in fijne ringen.

  4. Snij de sneetjes gerookt spek in dunne reepjes.

  5. Bereiding:
  6. Rooster de pijnboompitten goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Haal uit de pan en zet opzij.

  7. Bak de spekreepjes in dezelfde pan. Laat uitlekken op keukenpapier.

  8. Kook ondertussen de spaghetti al dente in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en spoel onder koud water.

  9. Smelt de boter in een kookpot en stoof de preiringen ± 10 min.

  10. Bestrooi de preiringen met de bloem en voeg de room en de mosterd toe. Kruid met peper en zout en meng er de spekreepjes onder.

  11. Meng de mosterdsaus met prei onder de spaghetti.

  12. Afwerking:
  13. Bestrooi met de geroosterde pijnboompitten.

Combineer
  • Bereiding

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snij het preiwit en een beetje groen in fijne ringen.

  4. Snij de sneetjes gerookt spek in dunne reepjes.

  5. Bereiding:
  6. Rooster de pijnboompitten goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Haal uit de pan en zet opzij.

  7. Bak de spekreepjes in dezelfde pan. Laat uitlekken op keukenpapier.

  8. Kook ondertussen de spaghetti al dente in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en spoel onder koud water.

  9. Smelt de boter in een kookpot en stoof de preiringen ± 10 min.

  10. Bestrooi de preiringen met de bloem en voeg de room en de mosterd toe. Kruid met peper en zout en meng er de spekreepjes onder.

  11. Meng de mosterdsaus met prei onder de spaghetti.

  12. Afwerking:
  13. Bestrooi met de geroosterde pijnboompitten.

Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Hopus Primeur Sterk blond bier Wijn Domaine Carobelle A.O.P. Vacqueyras

Bekijk het recept digitaal