Pasta met kalkoenenspekreepjes en champignons
Pasta met kalkoenenspekreepjes en champignons

Pasta met kalkoenenspekreepjes en champignons

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 539 kcal
Vet 14.5 g
Koolhydraat 77 g
Eiwit 25.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Snij de champignons in dunne plakjes en scheur de oesterzwammen in stukjes.

  4. Rasp de citroenschil en pers de citroen (u hebt 2 eetl. sap nodig)

  5. Hak de platte peterselie grof.

  6. Bereiding:
  7. Verhit de olijfolie in een ruime braadpan met hoge randen. Bak de kalkoenenspekreepjes goudbruin en haal uit de pan.

  8. Smelt de boter in dezelfde pan en bak de champignons en de oesterzwammen enkele min. op een hevig vuur tot ze gaar en mooi bruin zijn.

  9. Kook ondertussen de pasta beetgaar in lichtgezouten (kooktijd:zie verpakking). Giet af, maar hou wat kookvocht apart.

  10. Doe het citroensap, de verse kaas en enkele eetl. kookvocht van de pasta bij de champignons zodat u een mooie saus krijgt. Voeg de pasta toe aan de saus en meng op het vuur.

  11. Voeg de kappertjes toe aan de saus en kruid met zwarte peper en zout. Doe er de kalkoenenspekreepjes bij en roer goed om.

  12. Werk af met de citroenzeste en de platte peterselie.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Snij de champignons in dunne plakjes en scheur de oesterzwammen in stukjes.

  4. Rasp de citroenschil en pers de citroen (u hebt 2 eetl. sap nodig)

  5. Hak de platte peterselie grof.

  6. Bereiding:
  7. Verhit de olijfolie in een ruime braadpan met hoge randen. Bak de kalkoenenspekreepjes goudbruin en haal uit de pan.

  8. Smelt de boter in dezelfde pan en bak de champignons en de oesterzwammen enkele min. op een hevig vuur tot ze gaar en mooi bruin zijn.

  9. Kook ondertussen de pasta beetgaar in lichtgezouten (kooktijd:zie verpakking). Giet af, maar hou wat kookvocht apart.

  10. Doe het citroensap, de verse kaas en enkele eetl. kookvocht van de pasta bij de champignons zodat u een mooie saus krijgt. Voeg de pasta toe aan de saus en meng op het vuur.

  11. Voeg de kappertjes toe aan de saus en kruid met zwarte peper en zout. Doe er de kalkoenenspekreepjes bij en roer goed om.

  12. Werk af met de citroenzeste en de platte peterselie.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 539 kcal
Vet 14.5 g
Koolhydraat 77 g
Eiwit 25.6 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Tempelier Speciaalbier Wijn Los Condes Crianza D.O. Catalunya - Spanje

Bekijk het recept digitaal