Pasta met ricotta en courgette
Pasta met ricotta en courgette

Pasta met ricotta en courgette

25 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 653 kcal
Vet 16.8 g
Koolhydraat 97.9 g
Eiwit 27.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de courgettes en de raapjes in kleine gelijke blokjes.

  3. Verwijder de pitjes uit het pepertje en snij in ringetjes.

  4. Snipper het knoflook en de munt fijn.

  5. Rasp de pecorino in schilfers met een dunschiller.

  6. Bereiding:
  7. Kook de pasta gaar in 3 L lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af, laat goed uitlekken en zet opzij.

  8. Smelt de boter in een kookpot en stoof het knoflook glazig. Voeg er de blokjes courgette, de raapjes en het pepertje aan toe. Bak gedurende 5 min.

  9. Roer er de ricotta en de pecorino onder en kruid naar smaak met peper en zout.

  10. Afwerking:
  11. Verdeel de pasta over de borden, lepel er de saus over en bestrooi met de fijngesnipperde munt.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de courgettes en de raapjes in kleine gelijke blokjes.

  3. Verwijder de pitjes uit het pepertje en snij in ringetjes.

  4. Snipper het knoflook en de munt fijn.

  5. Rasp de pecorino in schilfers met een dunschiller.

  6. Bereiding:
  7. Kook de pasta gaar in 3 L lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af, laat goed uitlekken en zet opzij.

  8. Smelt de boter in een kookpot en stoof het knoflook glazig. Voeg er de blokjes courgette, de raapjes en het pepertje aan toe. Bak gedurende 5 min.

  9. Roer er de ricotta en de pecorino onder en kruid naar smaak met peper en zout.

  10. Afwerking:
  11. Verdeel de pasta over de borden, lepel er de saus over en bestrooi met de fijngesnipperde munt.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 653 kcal
Vet 16.8 g
Koolhydraat 97.9 g
Eiwit 27.2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Montepulciano d'Abruzzo D.O.C. Farnese Italië Wijn Granado Vinho Tinto D.O.C. Dão Portugal

Bekijk het recept digitaal