Pasta met scampi's en verse-kruidencoulis
Pasta met scampi's en verse-kruidencoulis

Pasta met scampi's en verse-kruidencoulis

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 768 kcal
Vet 36.7 g
Verzadigd vet 7.1 g
Koolhydraat 73.3 g
Suiker 2.4 g
Vezel 3.3 g
Eiwit 34.6 g
Zout 0.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Leg de diepgevroren scampi's 2 min. in koud water en pel ze, maar laat het staartje eraan. Dep droog. Snij de scampi's middendoor tot op 1,5 cm van het staartje en verwijder de bruine draad, die bitter smaakt. De scampi's plooien open in `vlindervorm'.

  3. Pluk de blaadjes van het plantje basilicum en oregano. Hou enkele blaadjes basilicum apart.

  4. Rasp de pecorino tot u 2 eetl. hebt.

  5. Rasp de schil van de halve limoen (niet het wit) en pers hem.

  6. Bereiding:
  7. Doe het basilicum, de oregano, de salie, de pecorino, de gepelde knoflookteentjes, de zeste en het sap van de limoen in een hoge beker en mix fijn met de staafmixer (of gebruik de blender). Voeg 1 dl olijfolie toe en mix verder tot een coulis. Zet 15 min. in de koelkast. Laat de coulis daarna even op kamertemperatuur komen.

  8. Verhit intussen de rest van de olijfolie in een pan en bak de scampi's met de inkeping naar beneden. Kruid met peper en zout.

  9. Kook de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en meng er de coulis onder.

  10. Verwarm een braadpan en doe er portie per portie de pasta in. Bak telkens kort.

  11. Afwerking:
  12. Verdeel de pasta over de borden en schep er de scampi's bovenop. Werk af met een blaadje basilicum.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Leg de diepgevroren scampi's 2 min. in koud water en pel ze, maar laat het staartje eraan. Dep droog. Snij de scampi's middendoor tot op 1,5 cm van het staartje en verwijder de bruine draad, die bitter smaakt. De scampi's plooien open in `vlindervorm'.

  3. Pluk de blaadjes van het plantje basilicum en oregano. Hou enkele blaadjes basilicum apart.

  4. Rasp de pecorino tot u 2 eetl. hebt.

  5. Rasp de schil van de halve limoen (niet het wit) en pers hem.

  6. Bereiding:
  7. Doe het basilicum, de oregano, de salie, de pecorino, de gepelde knoflookteentjes, de zeste en het sap van de limoen in een hoge beker en mix fijn met de staafmixer (of gebruik de blender). Voeg 1 dl olijfolie toe en mix verder tot een coulis. Zet 15 min. in de koelkast. Laat de coulis daarna even op kamertemperatuur komen.

  8. Verhit intussen de rest van de olijfolie in een pan en bak de scampi's met de inkeping naar beneden. Kruid met peper en zout.

  9. Kook de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en meng er de coulis onder.

  10. Verwarm een braadpan en doe er portie per portie de pasta in. Bak telkens kort.

  11. Afwerking:
  12. Verdeel de pasta over de borden en schep er de scampi's bovenop. Werk af met een blaadje basilicum.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 768 kcal
Vet 36.7 g
Verzadigd vet 7.1 g
Koolhydraat 73.3 g
Suiker 2.4 g
Vezel 3.3 g
Eiwit 34.6 g
Zout 0.5 g

Bekijk het recept digitaal