Pasta met scampi's, pompelmoes en dillesaus
Pasta met scampi's, pompelmoes en dillesaus

Pasta met scampi's, pompelmoes en dillesaus

45 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 786 kcal
Vet 24.9 g
Koolhydraat 101.6 g
Eiwit 38.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snipper de lente-uitjes, de sjalotten en het teentje knoflook fijn. Hak de dille fijn.

  3. Snij de venkelknol(len) in dunne reepjes.

  4. Schil de pompelmoes tot op het vruchtvlees. Snij de partjes van tussen de vliezen.

  5. Bereiding:
  6. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de scampi's 1 à 2 min. aan beide kanten. Kruid met peper en zout en haal uit de pan.

  7. Doe opnieuw 1 eetl. olijfolie in de pan en stoof de sjalotten, de lente-uitjes en het knoflook glazig.

  8. Voeg de venkelreepjes toe en stoof op een zacht vuurtje tot ze zacht en gaar zijn.

  9. Voeg dan de room en de erwtjes toe en laat 2 min. sudderen. Voeg hier de partjes pompelmoes aan toe.

  10. Doe de scampi's weer in de pan en voeg bijna al de fijngehakte dille toe. Kruid naar smaak met peper en zout.

  11. Kook ondertussen de tagliatelle beetgaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  12. Afwerking:
  13. Meng de tagliatelle met de scampi's en de groenten en werk af met nog wat verse dille.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snipper de lente-uitjes, de sjalotten en het teentje knoflook fijn. Hak de dille fijn.

  3. Snij de venkelknol(len) in dunne reepjes.

  4. Schil de pompelmoes tot op het vruchtvlees. Snij de partjes van tussen de vliezen.

  5. Bereiding:
  6. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de scampi's 1 à 2 min. aan beide kanten. Kruid met peper en zout en haal uit de pan.

  7. Doe opnieuw 1 eetl. olijfolie in de pan en stoof de sjalotten, de lente-uitjes en het knoflook glazig.

  8. Voeg de venkelreepjes toe en stoof op een zacht vuurtje tot ze zacht en gaar zijn.

  9. Voeg dan de room en de erwtjes toe en laat 2 min. sudderen. Voeg hier de partjes pompelmoes aan toe.

  10. Doe de scampi's weer in de pan en voeg bijna al de fijngehakte dille toe. Kruid naar smaak met peper en zout.

  11. Kook ondertussen de tagliatelle beetgaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  12. Afwerking:
  13. Meng de tagliatelle met de scampi's en de groenten en werk af met nog wat verse dille.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 786 kcal
Vet 24.9 g
Koolhydraat 101.6 g
Eiwit 38.7 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Hopus (Sterk blond bier) Wijn Michel Torino `Colección' Torrontés Cafayate Valley Argentinië (Witte wijn)

Bekijk het recept digitaal