Pasta-spinaziegratin met kikkererwten, ricotta en citroen
Pasta-spinaziegratin met kikkererwten, ricotta en citroen

Pasta-spinaziegratin met kikkererwten, ricotta en citroen

50 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 658 kcal
Vet 24.6 g
Verzadigd vet 9.7 g
Koolhydraat 70.8 g
Suiker 12.5 g
Vezel 13.3 g
Eiwit 31.5 g
Zout 1.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min)

  3. Rasp de citroenschil (niet het wit).

  4. Spoel de kikkererwten onder koud water en laat uitlekken.

  5. Snipper de ui en het knoflook fijn.

  6. Meng de helft van de ricotta met de helft van de geraspte kaas en kruid met peper.

  7. Bereiding:
  8. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  9. Kook de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking).

  10. Verhit intussen de olijfolie in een kookpot en stoof de ui en het knoflook glazig.

  11. Voeg de diepgevroren paprikareepjes en de kikkererwten toe en overgiet met de kerstomatensalsa. Laat 5 min. sudderen.

  12. Giet de pasta af en meng er de diepgevroren bladspinazie en de ricotta met geraspte kaas onder.

  13. Doe de pasta in een ovenschaal en vergiet met de groentesaus. Meng lichtjes onder elkaar.

  14. Bestrooi met de rest van de geraspte kaas en verdeel er de rest van de ricotta in kleine toefjes over. Bestrooi met de citroenzeste en de pijnboompitten en kruid met peper.

  15. Zet 10 min. in de voorverwarmde oven. Zet 2 min. voor het einde de ovengrill aan.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min)

  3. Rasp de citroenschil (niet het wit).

  4. Spoel de kikkererwten onder koud water en laat uitlekken.

  5. Snipper de ui en het knoflook fijn.

  6. Meng de helft van de ricotta met de helft van de geraspte kaas en kruid met peper.

  7. Bereiding:
  8. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  9. Kook de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking).

  10. Verhit intussen de olijfolie in een kookpot en stoof de ui en het knoflook glazig.

  11. Voeg de diepgevroren paprikareepjes en de kikkererwten toe en overgiet met de kerstomatensalsa. Laat 5 min. sudderen.

  12. Giet de pasta af en meng er de diepgevroren bladspinazie en de ricotta met geraspte kaas onder.

  13. Doe de pasta in een ovenschaal en vergiet met de groentesaus. Meng lichtjes onder elkaar.

  14. Bestrooi met de rest van de geraspte kaas en verdeel er de rest van de ricotta in kleine toefjes over. Bestrooi met de citroenzeste en de pijnboompitten en kruid met peper.

  15. Zet 10 min. in de voorverwarmde oven. Zet 2 min. voor het einde de ovengrill aan.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 658 kcal
Vet 24.6 g
Verzadigd vet 9.7 g
Koolhydraat 70.8 g
Suiker 12.5 g
Vezel 13.3 g
Eiwit 31.5 g
Zout 1.4 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Waterloo Tripel Sterk blond bier Wijn Les Peyrières Cru des Côtes du Rhône A.O.P. Rasteau

Bekijk het recept digitaal