- Bewaar

- Bewaar
Pasta tricolore met courgette en broccoli
Onze drankensuggesties
Wijn Diane de Nages - A.O.P. Costières de Nîmes Wijn Tarapacá Merlot - Maipo Valley - Chili
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
(30 min.)
-
Kook de eieren 10 min. hard, pel ze en hak heel fijn.
-
Snij de ongeschilde courgettes in kleine blokjes. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij het vruchtvlees in blokjes.
-
Verdeel de broccoli in roosjes en snij de steel in blokjes.
-
Snij de champignons in 4. Snipper de lente-uitjes en de sjalotten fijn.
-
Rasp de parmezaan in heel dunne schilfers.
-
Kook de roosjes en blokjes broccoli, de helft van de blokjes courgette en de helft van de fijngesnipperde sjalotten 5 min. in lichtgezouten water. Giet door een zeef, laat uitlekken en bewaar het kookvocht.
-
Haal de helft van de broccoliroosjes eruit en zet opzij. Mix de rest van de gekookte groenten samen met de room en het verkruimelde bouillonblokje. Leng wat aan met kookvocht.
-
Doe de gemixte groenten in een steelpan, voeg het citroensap toe en kruid met de cayennepeper, peper en zout. Hou warm op een zacht vuur.
-
Verhit de olijfolie in een ruime kookpot en roerbak de rest van de fijngesnipperde sjalotten 1 min. Voeg de rest van de courgetteblokjes toe, samen met de paprikablokjes en de champignons. Kruid met de oregano, de tijm en het paprikapoeder en roerbak 5 min. Voeg de broccoliroosjes toe en bak nog 2 min. Kruid met peper en zout.
-
Kook ondertussen de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af, laat uitlekken en meng met de warme groentesaus.
-
Doe de gebakken groenten bij de pasta en bestrooi met de fijngehakte eieren, de lente-uitjes en de parmezaanschilfers.
Onze drankensuggesties
Wijn Diane de Nages - A.O.P. Costières de Nîmes Wijn Tarapacá Merlot - Maipo Valley - Chili
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
(30 min.)
-
Kook de eieren 10 min. hard, pel ze en hak heel fijn.
-
Snij de ongeschilde courgettes in kleine blokjes. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij het vruchtvlees in blokjes.
-
Verdeel de broccoli in roosjes en snij de steel in blokjes.
-
Snij de champignons in 4. Snipper de lente-uitjes en de sjalotten fijn.
-
Rasp de parmezaan in heel dunne schilfers.
-
Kook de roosjes en blokjes broccoli, de helft van de blokjes courgette en de helft van de fijngesnipperde sjalotten 5 min. in lichtgezouten water. Giet door een zeef, laat uitlekken en bewaar het kookvocht.
-
Haal de helft van de broccoliroosjes eruit en zet opzij. Mix de rest van de gekookte groenten samen met de room en het verkruimelde bouillonblokje. Leng wat aan met kookvocht.
-
Doe de gemixte groenten in een steelpan, voeg het citroensap toe en kruid met de cayennepeper, peper en zout. Hou warm op een zacht vuur.
-
Verhit de olijfolie in een ruime kookpot en roerbak de rest van de fijngesnipperde sjalotten 1 min. Voeg de rest van de courgetteblokjes toe, samen met de paprikablokjes en de champignons. Kruid met de oregano, de tijm en het paprikapoeder en roerbak 5 min. Voeg de broccoliroosjes toe en bak nog 2 min. Kruid met peper en zout.
-
Kook ondertussen de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af, laat uitlekken en meng met de warme groentesaus.
-
Doe de gebakken groenten bij de pasta en bestrooi met de fijngehakte eieren, de lente-uitjes en de parmezaanschilfers.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Diane de Nages - A.O.P. Costières de Nîmes Wijn Tarapacá Merlot - Maipo Valley - Chili