Pasta tricolore met courgette en broccoli
Pasta tricolore met courgette en broccoli

Pasta tricolore met courgette en broccoli

50 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 704 kcal
Vet 25.4 g
Koolhydraat 85.1 g
Eiwit 33.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. (30 min.)

  2. Kook de eieren 10 min. hard, pel ze en hak heel fijn.

  3. Snij de ongeschilde courgettes in kleine blokjes. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij het vruchtvlees in blokjes.

  4. Verdeel de broccoli in roosjes en snij de steel in blokjes.

  5. Snij de champignons in 4. Snipper de lente-uitjes en de sjalotten fijn.

  6. Rasp de parmezaan in heel dunne schilfers.

  7. Kook de roosjes en blokjes broccoli, de helft van de blokjes courgette en de helft van de fijngesnipperde sjalotten 5 min. in lichtgezouten water. Giet door een zeef, laat uitlekken en bewaar het kookvocht.

  8. Haal de helft van de broccoliroosjes eruit en zet opzij. Mix de rest van de gekookte groenten samen met de room en het verkruimelde bouillonblokje. Leng wat aan met kookvocht.

  9. Doe de gemixte groenten in een steelpan, voeg het citroensap toe en kruid met de cayennepeper, peper en zout. Hou warm op een zacht vuur.

  10. Verhit de olijfolie in een ruime kookpot en roerbak de rest van de fijngesnipperde sjalotten 1 min. Voeg de rest van de courgetteblokjes toe, samen met de paprikablokjes en de champignons. Kruid met de oregano, de tijm en het paprikapoeder en roerbak 5 min. Voeg de broccoliroosjes toe en bak nog 2 min. Kruid met peper en zout.

  11. Kook ondertussen de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af, laat uitlekken en meng met de warme groentesaus.

  12. Doe de gebakken groenten bij de pasta en bestrooi met de fijngehakte eieren, de lente-uitjes en de parmezaanschilfers.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. (30 min.)

  2. Kook de eieren 10 min. hard, pel ze en hak heel fijn.

  3. Snij de ongeschilde courgettes in kleine blokjes. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij het vruchtvlees in blokjes.

  4. Verdeel de broccoli in roosjes en snij de steel in blokjes.

  5. Snij de champignons in 4. Snipper de lente-uitjes en de sjalotten fijn.

  6. Rasp de parmezaan in heel dunne schilfers.

  7. Kook de roosjes en blokjes broccoli, de helft van de blokjes courgette en de helft van de fijngesnipperde sjalotten 5 min. in lichtgezouten water. Giet door een zeef, laat uitlekken en bewaar het kookvocht.

  8. Haal de helft van de broccoliroosjes eruit en zet opzij. Mix de rest van de gekookte groenten samen met de room en het verkruimelde bouillonblokje. Leng wat aan met kookvocht.

  9. Doe de gemixte groenten in een steelpan, voeg het citroensap toe en kruid met de cayennepeper, peper en zout. Hou warm op een zacht vuur.

  10. Verhit de olijfolie in een ruime kookpot en roerbak de rest van de fijngesnipperde sjalotten 1 min. Voeg de rest van de courgetteblokjes toe, samen met de paprikablokjes en de champignons. Kruid met de oregano, de tijm en het paprikapoeder en roerbak 5 min. Voeg de broccoliroosjes toe en bak nog 2 min. Kruid met peper en zout.

  11. Kook ondertussen de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af, laat uitlekken en meng met de warme groentesaus.

  12. Doe de gebakken groenten bij de pasta en bestrooi met de fijngehakte eieren, de lente-uitjes en de parmezaanschilfers.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 704 kcal
Vet 25.4 g
Koolhydraat 85.1 g
Eiwit 33.1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Diane de Nages - A.O.P. Costières de Nîmes Wijn Tarapacá Merlot - Maipo Valley - Chili

Bekijk het recept digitaal