Pastagratin met boontjes, broccolisaus en nori-korstje
Pastagratin met boontjes, broccolisaus en nori-korstje

Pastagratin met boontjes, broccolisaus en nori-korstje

45 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 542 kcal
Vet 25.6 g
Verzadigd vet 11 g
Koolhydraat 48.7 g
Suiker 7.7 g
Vezel 8.2 g
Eiwit 26 g
Zout 1.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (20 min.) - Kook de prinsessenbonen 8 min. onafgedekt in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water. - Snij intussen de broccoli in roosjes. Kook 8 min. onafgedekt in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water. Pureer. - Snij de preien in fijne ringen.

  3. Bereiding:
  4. Kook de spirelli gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  5. Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een grote kookpot en stoof de preiringen 3 à 4 min. Kruid met peper, zout en de nootmuskaat. Voeg de broccolipuree, de melk, de mosterd en de helft van de geraspte kaas toe. Roer goed en laat 2 à 3 min. opwarmen op een matig vuur tot u een gladde saus hebt.

  6. Vet een ovenschaal in met 1 eetl. olijfolie. Meng de pasta en de prinsessenbonen onder de saus en schep in de ovenschaal.

  7. Hak de norivellen in fijne reepjes en meng met het paneermeel en de rest van de geraspte kaas. Strooi over de pasta en zet ± 10 min. onder de ovengrill tot de bovenkant goudbruin is.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (20 min.) - Kook de prinsessenbonen 8 min. onafgedekt in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water. - Snij intussen de broccoli in roosjes. Kook 8 min. onafgedekt in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water. Pureer. - Snij de preien in fijne ringen.

  3. Bereiding:
  4. Kook de spirelli gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  5. Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een grote kookpot en stoof de preiringen 3 à 4 min. Kruid met peper, zout en de nootmuskaat. Voeg de broccolipuree, de melk, de mosterd en de helft van de geraspte kaas toe. Roer goed en laat 2 à 3 min. opwarmen op een matig vuur tot u een gladde saus hebt.

  6. Vet een ovenschaal in met 1 eetl. olijfolie. Meng de pasta en de prinsessenbonen onder de saus en schep in de ovenschaal.

  7. Hak de norivellen in fijne reepjes en meng met het paneermeel en de rest van de geraspte kaas. Strooi over de pasta en zet ± 10 min. onder de ovengrill tot de bovenkant goudbruin is.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 542 kcal
Vet 25.6 g
Verzadigd vet 11 g
Koolhydraat 48.7 g
Suiker 7.7 g
Vezel 8.2 g
Eiwit 26 g
Zout 1.5 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Floreffe Tripel Wijn Château Petit Roubié - A.O.P. Picpoul de Pinet

Bekijk het recept digitaal