Pastagratin met kip en broccoli
Pastagratin met kip en broccoli

Pastagratin met kip en broccoli

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 673 kcal
Vet 19.8 g
Verzadigd vet 7.4 g
Koolhydraat 70.8 g
Suiker 7 g
Vezel 6.6 g
Eiwit 49.8 g
Zout 0.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 10 min.)

  3. Laat de kippenborstfilets oppervlakkig ontdooien en dep droog. Snij in reepjes.

  4. Snij de broccoli's in roosjes.

  5. Snipper het knoflook fijn.

  6. Bereiding:
  7. Kook de penne en de broccoliroosjes samen ± 8 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.

  8. Verhit ondertussen de olijfolie in een kookpot en bak de kippenreepjes 5 min. Roer er het knoflook en de bloem onder en laat even drogen op het vuur. Voeg beetje bij beetje en al roerend de koude melk toe. Laat al roerend pruttelen tot u een lichtgebonden saus hebt. Breng op smaak met de mosterd, nootmuskaat, peper en zout.

  9. Roer de penne en de broccoli onder de saus en schep in een ovenschaal. Bestrooi met de geraspte emmentaler en zet 10 min. onder de ovengrill tot de kaas goudbruin is.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 10 min.)

  3. Laat de kippenborstfilets oppervlakkig ontdooien en dep droog. Snij in reepjes.

  4. Snij de broccoli's in roosjes.

  5. Snipper het knoflook fijn.

  6. Bereiding:
  7. Kook de penne en de broccoliroosjes samen ± 8 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.

  8. Verhit ondertussen de olijfolie in een kookpot en bak de kippenreepjes 5 min. Roer er het knoflook en de bloem onder en laat even drogen op het vuur. Voeg beetje bij beetje en al roerend de koude melk toe. Laat al roerend pruttelen tot u een lichtgebonden saus hebt. Breng op smaak met de mosterd, nootmuskaat, peper en zout.

  9. Roer de penne en de broccoli onder de saus en schep in een ovenschaal. Bestrooi met de geraspte emmentaler en zet 10 min. onder de ovengrill tot de kaas goudbruin is.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 673 kcal
Vet 19.8 g
Verzadigd vet 7.4 g
Koolhydraat 70.8 g
Suiker 7 g
Vezel 6.6 g
Eiwit 49.8 g
Zout 0.7 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Roodeberg KWV - Western Cape Zuid-Afrika

Bekijk het recept digitaal