Pastagratin met lengfilet en trio van groenten
Pastagratin met lengfilet en trio van groenten

Pastagratin met lengfilet en trio van groenten

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 840 kcal
Vet 25.9 g
Verzadigd vet 11.5 g
Koolhydraat 90.8 g
Suiker 90.8 g
Vezel 11.7 g
Eiwit 55.2 g
Zout 1.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 15 min.)

  3. Laat de vis oppervlakkig ontdooien. Snij elk stuk in 4 en dep droog.

  4. Snij de prei in ringen.

  5. Schil de wortelen en de pastinaak, snij in de lengte in 2 en daarna in halvemaantjes.

  6. Rasp de kaas.

  7. Bereiding:
  8. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  9. Kook de penne gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Voeg de laatste 8 min. de pastinaak en de wortelen toe. Giet af, spoel onder koud water en laat uitlekken.

  10. Smelt de boter in een kookpot en stoof de prei 6 min. Kruid met zwarte peper en zout.

  11. Meng de pasta, de wortelen en de pastinaak onder de prei.

  12. Meng de ricotta onder de tapenade en roer onder de pasta en de groenten.

  13. Doe alles in een ovenschaal, verdeel er de stukken vis over en kruid goed met zwarte peper en zout. Bestrooi met de geraspte kaas.

  14. Zet 15 à 20 min. in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en laat 5 min. rusten.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 15 min.)

  3. Laat de vis oppervlakkig ontdooien. Snij elk stuk in 4 en dep droog.

  4. Snij de prei in ringen.

  5. Schil de wortelen en de pastinaak, snij in de lengte in 2 en daarna in halvemaantjes.

  6. Rasp de kaas.

  7. Bereiding:
  8. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  9. Kook de penne gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Voeg de laatste 8 min. de pastinaak en de wortelen toe. Giet af, spoel onder koud water en laat uitlekken.

  10. Smelt de boter in een kookpot en stoof de prei 6 min. Kruid met zwarte peper en zout.

  11. Meng de pasta, de wortelen en de pastinaak onder de prei.

  12. Meng de ricotta onder de tapenade en roer onder de pasta en de groenten.

  13. Doe alles in een ovenschaal, verdeel er de stukken vis over en kruid goed met zwarte peper en zout. Bestrooi met de geraspte kaas.

  14. Zet 15 à 20 min. in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en laat 5 min. rusten.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 840 kcal
Vet 25.9 g
Verzadigd vet 11.5 g
Koolhydraat 90.8 g
Suiker 90.8 g
Vezel 11.7 g
Eiwit 55.2 g
Zout 1.4 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Tempelier Amberbier Wijn Anjou A.O.P. 'Signature du Cléray' Chenin Blanc

Bekijk het recept digitaal