Pastagratin met merguez en piperade
Pastagratin met merguez en piperade

Pastagratin met merguez en piperade

35 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 789 kcal
Vet 31.9 g
Koolhydraat 81.3 g
Eiwit 42.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snipper de rode ui en het knoflook fijn.

  3. Snij elke merguez in 4 schuine stukken

  4. Bereiding:
  5. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  6. Kook de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking).

  7. Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de fijngesnipperde ui en het knoflook glazig. Voeg de piperade toe en laat 5 min. sudderen op een zacht vuur. Kruid met peper, zout en de Italiaanse kruidenmix.

  8. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de stukjes merguez 4 min. goudbruin.

  9. Giet de pasta af en meng er de groentesaus onder. Doe de helft van de pasta in een ovenschaal, verdeel er de stukjes merguez over en schep er de rest van de pasta over. Bestrooi met de geraspte kaas en zet 12 min. in de voorverwarmde oven. Zet op het einde eventueel de ovengrill aan zodat de kaas mooi bruin wordt.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snipper de rode ui en het knoflook fijn.

  3. Snij elke merguez in 4 schuine stukken

  4. Bereiding:
  5. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  6. Kook de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking).

  7. Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de fijngesnipperde ui en het knoflook glazig. Voeg de piperade toe en laat 5 min. sudderen op een zacht vuur. Kruid met peper, zout en de Italiaanse kruidenmix.

  8. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de stukjes merguez 4 min. goudbruin.

  9. Giet de pasta af en meng er de groentesaus onder. Doe de helft van de pasta in een ovenschaal, verdeel er de stukjes merguez over en schep er de rest van de pasta over. Bestrooi met de geraspte kaas en zet 12 min. in de voorverwarmde oven. Zet op het einde eventueel de ovengrill aan zodat de kaas mooi bruin wordt.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 789 kcal
Vet 31.9 g
Koolhydraat 81.3 g
Eiwit 42.3 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Monica di Sardegna D.O.C. - Sardegna - Italië Vermilion Syrah Reserva - Fair for Life - Miguel Torres - Chili

Bekijk het recept digitaal