Pastagratin met varkensgehakt en spinazie
Pastagratin met varkensgehakt en spinazie

Pastagratin met varkensgehakt en spinazie

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 716 kcal
Vet 35.8 g
Koolhydraat 58.7 g
Eiwit 39.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snipper de uien en het knoflook fijn.

  3. Hak de spinazie grof.

  4. Meng de melk met de verse kaas.

  5. Bereiding:
  6. Kook de pasta al dente in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking).

  7. Verwarm de oven 10 min. voor op 180 °C.

  8. Verhit ondertussen de olijfolie in een pan en bak de fijngesnipperde uien en het knoflook glazig. Voeg het gehakt toe, maak los met een vork en bak ± 10 min.

  9. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Voeg 3 min. voor het vlees klaar is de fijngesneden kastanjechampignons toe. Doe er de versekaasmengeling en de grof gehakte spinazie bij.

  10. Meng de uitgelekte pasta met de gehaktbereiding en doe alles in een ovenschotel. Bestrooi met geraspte kaas.

  11. Zet de ovenschotel 15 à 20 min. in de voorverwarmde oven. Zet op het einde de grill aan voor een mooi korstje.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snipper de uien en het knoflook fijn.

  3. Hak de spinazie grof.

  4. Meng de melk met de verse kaas.

  5. Bereiding:
  6. Kook de pasta al dente in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking).

  7. Verwarm de oven 10 min. voor op 180 °C.

  8. Verhit ondertussen de olijfolie in een pan en bak de fijngesnipperde uien en het knoflook glazig. Voeg het gehakt toe, maak los met een vork en bak ± 10 min.

  9. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Voeg 3 min. voor het vlees klaar is de fijngesneden kastanjechampignons toe. Doe er de versekaasmengeling en de grof gehakte spinazie bij.

  10. Meng de uitgelekte pasta met de gehaktbereiding en doe alles in een ovenschotel. Bestrooi met geraspte kaas.

  11. Zet de ovenschotel 15 à 20 min. in de voorverwarmde oven. Zet op het einde de grill aan voor een mooi korstje.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 716 kcal
Vet 35.8 g
Koolhydraat 58.7 g
Eiwit 39.4 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Bush Amber Speciaalbier Wijn Cuvée Charles Mock La Clape A.O.P. Languedoc

Bekijk het recept digitaal