Pastasalade met pesto en krokante groenten
Pastasalade met pesto en krokante groenten

Pastasalade met pesto en krokante groenten

15 min.
Bijgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 352 kcal
Vet 17.3 g
Koolhydraat 38.9 g
Eiwit 9.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Kook de pasta in licht gezouten water, in een ruime pan, gedurende 8 à 12 minuten (afhankelijk van de soort, zie kooktijd op de verpakking). Giet af en roer 1 eetl. olijfolie door de pasta. Laat afkoelen.

  3. Bereiding:
  4. Snij de gedroogde tomaten in reepjes.

  5. Halveer de kerstomaten.

  6. Snij de champignons in schijfjes en besprenkel met citroensap.

  7. Snij de komkommer in dobbelsteentjes.

  8. Meng al deze groenten onder de pasta.

  9. Meng de pasta met 2 à 3 eetl. kruidenolie uit de verpakking van de gedroogde tomaten en 1 eetl. balsamicoazijn.

  10. Roer de saus onder de pasta.

  11. Afwerking:
  12. Dien onmiddellijk op, als bijgerecht bij de barbecue of in een tuinbuffet.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Kook de pasta in licht gezouten water, in een ruime pan, gedurende 8 à 12 minuten (afhankelijk van de soort, zie kooktijd op de verpakking). Giet af en roer 1 eetl. olijfolie door de pasta. Laat afkoelen.

  3. Bereiding:
  4. Snij de gedroogde tomaten in reepjes.

  5. Halveer de kerstomaten.

  6. Snij de champignons in schijfjes en besprenkel met citroensap.

  7. Snij de komkommer in dobbelsteentjes.

  8. Meng al deze groenten onder de pasta.

  9. Meng de pasta met 2 à 3 eetl. kruidenolie uit de verpakking van de gedroogde tomaten en 1 eetl. balsamicoazijn.

  10. Roer de saus onder de pasta.

  11. Afwerking:
  12. Dien onmiddellijk op, als bijgerecht bij de barbecue of in een tuinbuffet.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 352 kcal
Vet 17.3 g
Koolhydraat 38.9 g
Eiwit 9.5 g

Bekijk het recept digitaal