Pastaschotel met zalm en broccoli

Pastaschotel met zalm en broccoli

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 1000 kcal
Vet 49.1 g
Koolhydraat 91 g
Eiwit 48.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 10 min.)

  3. Laat de zalmfilets oppervlakkig ontdooien en dep droog.

  4. Verdeel de broccoli in kleine roosjes.

  5. Hak de uitgelekte kappertjes grof. Snij de zongedroogde tomaten in fijne stukjes.

  6. Snipper het basilicum fijn.

  7. Bereiding:
  8. Verwarm de oven voor op 190 °C.

  9. Kook de fusilli gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Voeg de laatste 5 min. de kleine broccoliroosjes toe. Giet af en laat uitlekken.

  10. Smelt intussen de boter in een steelpannetje, voeg de bloem toe en laat even bakken. Voeg daarna beetje bij beetje de melk toe en klop met een klopper tot u een gebonden saus krijgt. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Voeg de mascarpone, de zongedroogde tomaten, het fijngesnipperde basilicum en de kappertjes toe.

  11. Meng de saus onder de pasta met de broccoli.

  12. Snij de zalmfilets horizontaal in 2 en leg ze naast elkaar in een ovenschaal.

  13. Verdeel de pasta over de zalmfilets en bestrooi met de mozzarella. Bedek de ovenschaal met aluminiumfolie en zet 30 min. in de voorverwarmde oven. Zet op het einde nog even de grill aan.

  14. Afwerking:
  15. Verdeel over de borden en serveer met een groene salade.

Tip

- U kan dit recept volledig op voorhand maken. Laat dan gewoon 5 min. langer in de oven staan. - Als u liever individuele porties maakt, leg de zalmfilets dan in kleinere ovenschaaltjes en verminder de gaartijd met 5 min.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 10 min.)

  3. Laat de zalmfilets oppervlakkig ontdooien en dep droog.

  4. Verdeel de broccoli in kleine roosjes.

  5. Hak de uitgelekte kappertjes grof. Snij de zongedroogde tomaten in fijne stukjes.

  6. Snipper het basilicum fijn.

  7. Bereiding:
  8. Verwarm de oven voor op 190 °C.

  9. Kook de fusilli gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Voeg de laatste 5 min. de kleine broccoliroosjes toe. Giet af en laat uitlekken.

  10. Smelt intussen de boter in een steelpannetje, voeg de bloem toe en laat even bakken. Voeg daarna beetje bij beetje de melk toe en klop met een klopper tot u een gebonden saus krijgt. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Voeg de mascarpone, de zongedroogde tomaten, het fijngesnipperde basilicum en de kappertjes toe.

  11. Meng de saus onder de pasta met de broccoli.

  12. Snij de zalmfilets horizontaal in 2 en leg ze naast elkaar in een ovenschaal.

  13. Verdeel de pasta over de zalmfilets en bestrooi met de mozzarella. Bedek de ovenschaal met aluminiumfolie en zet 30 min. in de voorverwarmde oven. Zet op het einde nog even de grill aan.

  14. Afwerking:
  15. Verdeel over de borden en serveer met een groene salade.

Tip

- U kan dit recept volledig op voorhand maken. Laat dan gewoon 5 min. langer in de oven staan. - Als u liever individuele porties maakt, leg de zalmfilets dan in kleinere ovenschaaltjes en verminder de gaartijd met 5 min.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 1000 kcal
Vet 49.1 g
Koolhydraat 91 g
Eiwit 48.4 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Grimbergen Goud Abdijbier Wijn Hardys `Nottage Hill' Chardonnay Australië

Bekijk het recept digitaal