Pastaslaatje met lentegroentjes
Pastaslaatje met lentegroentjes

Pastaslaatje met lentegroentjes

Bijgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 486 kcal
Vet 14.4 g
Koolhydraat 72.6 g
Eiwit 16.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Kook de trofie in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af, spoel onder koud water en laat uitlekken.

  3. Verwijder ondertussen de pitjes en de witte zaadlijsten uit de zoete puntpaprika en snij in fijne ringen.

  4. Snipper de rode ui fijn, snij de tapastomaten in schijfjes en het vruchtvlees van de avocado in blokjes.

  5. Snij de ongeschilde halve komkommer in de lengte in 2 en schraap er de zaadjes uit met een lepel. Snij in halvemaantjes.

  6. Meng de pasta met de yoghurt-komkommersaus en meng er voorzichtig de gesneden groenten onder. Kruid met zwarte peper en zout. Meng de rucola er als laatste onder.

  7. Afwerking:
  8. Maakt u dit pastaslaatje graag vooraf al klaar? Voeg dan de avocadoblokjes pas toe vlak voor het serveren, want het vruchtvlees wordt snel bruin zodra het gesneden is.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Kook de trofie in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af, spoel onder koud water en laat uitlekken.

  3. Verwijder ondertussen de pitjes en de witte zaadlijsten uit de zoete puntpaprika en snij in fijne ringen.

  4. Snipper de rode ui fijn, snij de tapastomaten in schijfjes en het vruchtvlees van de avocado in blokjes.

  5. Snij de ongeschilde halve komkommer in de lengte in 2 en schraap er de zaadjes uit met een lepel. Snij in halvemaantjes.

  6. Meng de pasta met de yoghurt-komkommersaus en meng er voorzichtig de gesneden groenten onder. Kruid met zwarte peper en zout. Meng de rucola er als laatste onder.

  7. Afwerking:
  8. Maakt u dit pastaslaatje graag vooraf al klaar? Voeg dan de avocadoblokjes pas toe vlak voor het serveren, want het vruchtvlees wordt snel bruin zodra het gesneden is.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 486 kcal
Vet 14.4 g
Koolhydraat 72.6 g
Eiwit 16.3 g

Bekijk het recept digitaal