Pastavogelnestjes

Pastavogelnestjes

40 min.
Bijgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 443 kcal
Vet 24.2 g
Koolhydraat 38.8 g
Eiwit 17.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Kook de tagliatelle gaar in licht-gezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en spoel onder koud stromend water.

  3. Snij de champignons in 8.

  4. Snipper de peterselie en de ui fijn.

  5. Bereiding:
  6. Bedek kleine ovenschaaltjes met bakpapier en verdeel er de tagliatelle over.

  7. Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de fijngesnipperde ui glazig. Voeg de champignons toe en bak ze gedurende 5 min. op een hoog vuur. Laat staan op het vuur tot al het vocht verdampt is. Kruid met peper en zout en roer er de fijngesnipperde peterselie onder.

  8. Klop de eieren los met een vork en roer er de room en de geraspte parmezaan onder. Kruid met peper.

  9. Verdeel de champignons over de tagliatelle en overgiet met de eiermengeling.

  10. Zet de ovenschaaltjes in een op 180 °C voorverwarmde oven gedurende ± 25 min.

  11. Afwerking:
  12. Schuif de vogelnestjes uit de schaaltjes op de borden en serveer met gebakken struisvogel.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Kook de tagliatelle gaar in licht-gezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en spoel onder koud stromend water.

  3. Snij de champignons in 8.

  4. Snipper de peterselie en de ui fijn.

  5. Bereiding:
  6. Bedek kleine ovenschaaltjes met bakpapier en verdeel er de tagliatelle over.

  7. Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de fijngesnipperde ui glazig. Voeg de champignons toe en bak ze gedurende 5 min. op een hoog vuur. Laat staan op het vuur tot al het vocht verdampt is. Kruid met peper en zout en roer er de fijngesnipperde peterselie onder.

  8. Klop de eieren los met een vork en roer er de room en de geraspte parmezaan onder. Kruid met peper.

  9. Verdeel de champignons over de tagliatelle en overgiet met de eiermengeling.

  10. Zet de ovenschaaltjes in een op 180 °C voorverwarmde oven gedurende ± 25 min.

  11. Afwerking:
  12. Schuif de vogelnestjes uit de schaaltjes op de borden en serveer met gebakken struisvogel.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 443 kcal
Vet 24.2 g
Koolhydraat 38.8 g
Eiwit 17.3 g

Bekijk het recept digitaal