Pastilla met tonijn
Pastilla met tonijn

Pastilla met tonijn

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 615 kcal
Vet 35.4 g
Verzadigd vet 10.3 g
Koolhydraat 32.7 g
Suiker 5 g
Vezel 3.7 g
Eiwit 39.5 g
Zout 3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Schil de aardappelen en snij in stukken.

  4. Snij een kruisje in de onderkant van de tomaten.

  5. Laat de kappertjes uitlekken en hak grof.

  6. Snipper de ui en de koriander fijn.

  7. Laat de tonijn uitlekken en vang de olie op. Prak fijn met een vork.

  8. Klop de 5 eieren los.

  9. Bereiding:
  10. Kook de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en stamp fijn. Laat afkoelen.

  11. Pel intussen de tomaten (dat gaat makkelijk als u ze 10 sec. onderdompelt in heet water). Verwijder de pitjes en snij het vruchtvlees in kleine blokjes.

  12. Verhit de olie uit de verpakking van de tonijn in een kookpot en stoof de ui 8 min. Voeg de tonijn toe.

  13. Meng er de koriander, de tomatenblokjes, de kappertjes en de komijn onder. Kruid met peper en zout en laat 10 min. stoven op een zacht vuur. Laat afkoelen.

  14. Verwarm de oven voor op 160 °C.

  15. Meng de tonijnsaus onder de aardappelpuree. Voeg de losgeklopte eieren toe.

  16. Bestrijk de brickdeegvellen aan elke kant met 3 eetl. olijfolie. Vet een taartvorm in met 1 eetl. olijfolie en verdeel er 4 vellen brickdeeg over.

  17. Verdeel er de tonijnmengeling over en leg er 4 vellen deeg bovenop. Duw de randen goed aan.

  18. Klop het eiwit los en bestrijk er de pastilla mee.

  19. Smelt de boter in een pan op een zacht vuur en lepel over de pastilla. Bak 40 min. in de voorverwarmde oven.

  20. Afwerking:
  21. Serveer met een salade.

Tip

- Het woord pastilla heeft zijn roots in Spanje, en is afgeleid van `pastel' (taart in het Frans). Het gerecht komt uit Andalusië, maar werd sterk beïnvloed door de Noord-Afrikaanse keuken. -Een pastilla bestaat uit een soort bladerdeeg, gevuld met verfijnd gevogelte zoals duif, kwartel of patrijs. In de NoordAfrikaanse keuken wordt een pastilla op smaak gebracht met peterselie, koriander, amandel en kaneel. Het is een zoetzoute bereiding, die vaak op feesten wordt geserveerd.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Schil de aardappelen en snij in stukken.

  4. Snij een kruisje in de onderkant van de tomaten.

  5. Laat de kappertjes uitlekken en hak grof.

  6. Snipper de ui en de koriander fijn.

  7. Laat de tonijn uitlekken en vang de olie op. Prak fijn met een vork.

  8. Klop de 5 eieren los.

  9. Bereiding:
  10. Kook de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en stamp fijn. Laat afkoelen.

  11. Pel intussen de tomaten (dat gaat makkelijk als u ze 10 sec. onderdompelt in heet water). Verwijder de pitjes en snij het vruchtvlees in kleine blokjes.

  12. Verhit de olie uit de verpakking van de tonijn in een kookpot en stoof de ui 8 min. Voeg de tonijn toe.

  13. Meng er de koriander, de tomatenblokjes, de kappertjes en de komijn onder. Kruid met peper en zout en laat 10 min. stoven op een zacht vuur. Laat afkoelen.

  14. Verwarm de oven voor op 160 °C.

  15. Meng de tonijnsaus onder de aardappelpuree. Voeg de losgeklopte eieren toe.

  16. Bestrijk de brickdeegvellen aan elke kant met 3 eetl. olijfolie. Vet een taartvorm in met 1 eetl. olijfolie en verdeel er 4 vellen brickdeeg over.

  17. Verdeel er de tonijnmengeling over en leg er 4 vellen deeg bovenop. Duw de randen goed aan.

  18. Klop het eiwit los en bestrijk er de pastilla mee.

  19. Smelt de boter in een pan op een zacht vuur en lepel over de pastilla. Bak 40 min. in de voorverwarmde oven.

  20. Afwerking:
  21. Serveer met een salade.

Tip

- Het woord pastilla heeft zijn roots in Spanje, en is afgeleid van `pastel' (taart in het Frans). Het gerecht komt uit Andalusië, maar werd sterk beïnvloed door de Noord-Afrikaanse keuken. -Een pastilla bestaat uit een soort bladerdeeg, gevuld met verfijnd gevogelte zoals duif, kwartel of patrijs. In de NoordAfrikaanse keuken wordt een pastilla op smaak gebracht met peterselie, koriander, amandel en kaneel. Het is een zoetzoute bereiding, die vaak op feesten wordt geserveerd.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 615 kcal
Vet 35.4 g
Verzadigd vet 10.3 g
Koolhydraat 32.7 g
Suiker 5 g
Vezel 3.7 g
Eiwit 39.5 g
Zout 3 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier LeFort Tripel Sterk blond bier Wijn Toscana Rosso I.G.P. `Cavalpoggio' San Luciano Toscana - Italië

Bekijk het recept digitaal